Ihmiset 

KeKin uusi valmentaja tulee Suomi-sarjasta Lapin maisemiin – “Eikä ole näin vieraanvaraista vastaanottoa ollut missään”

Kemijärven Kiekon edustuksen valmentaja Henri Holmström ehti viime viikolla osallistua kauden viimeisiin jääharjoituksiin Kemijärven Wirta-areenalla. Kuva: Esa Keskinen

Henri Holmström siirtyi Kotkan Titaaneista Kemijärven Kiekon luotsiksi.

Kemijärven Kiekon uusi valmentaja oli ollut vasta suunnilleen 30 tuntia kaupungissa, kun hän jo suuntasi hommiin edustusjoukkueen kevään viimeisille jääharjoituksille.

Viime viikolla aloittaneen Henri Holmströmin, 36, mukaan päätös lähdöstä ja sopimus menivät helposti maaliin. Holmström on valmentanut kolme edellistä kautta Kotkan Titaaneja I-divisioonassa, eli Suomi-sarjassa.

– Titaaneista sanottiin, että jatkoa ei ole luvassa, eikä sopimuksen optiota käytetä, mistä jokainen voi vetää johtopäätöksensä. Muistaakseni (Juha) Karppinen soitti saman päivän iltana ja kysyi Kemijärvelle. Sanoin, että totta kai.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meillä oli listalla kolme nimeä, mutta ensimmäiselle kun soitettiin, niin se oli siinä, joukkueenjohtaja Jali Taipale kertoo.

Holmström kävi tutustumassa paikkakuntaan ja KeKiin helmikuussa kahden päivän ajan.

– Olen nähnyt monta paikkaa valmentajana ja pelaajana, eikä ole näin vieraanvaraista vastaanottoa ollut missään.

Ennakkoon käydyissä keskusteluissa löytyi myös yhteinen näkemys siitä, mitä joukkue haluaa ja mitä Holmström pystyy tarjoamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siviilielämänkin kannalta kiinnosti. Tykkään paljon kalastella ja kulkea tuolla metsissä koiran kanssa, niin mikäs siihen hienompaa kuin Lapin maa.

Holmström oli myös laittanut KeKin edustusjoukkueen vahvan kasvun varsinkin loppukauden aikana merkille. KeKi paransi peliään ja eteni lopulta II-divisioonan lohkossaan välieriin asti. Holmströmin kanssa tehtiin vuoden sopimus yhden vuoden optiolla.

– Lähden siitä, että Kemijärvellä ollaan vähän kauemmin, hän pohtii.

Lisää aiheesta

Kuka

Henri Holmström

36 vuotta

Kotoisin Helsingistä.

Pelaajana:

Yksi kausi Mestiksessä joukkueena HC Salamat.

6 kautta Suomi-sarjassa.

Suomi-sarjan hopeaa kaudelta 09-10 ja 10-11

Pelannut yhden kauden Unkarissa.

Valmentajana:

Kotkan Titaanit, Suomi-sarja.

Karhu-Kissat, juniorijoukkeiden valmentajana mm. SM-sarjasa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitalipelit mielessä

Tiukkoja tavoitteita ensi kaudelle ei ollut ehditty vielä maaliskuun lopussa sopia. KeKillä oli Taipaleen mukaan kolmisenkymmentä sopimusta jo tehtynä maaliskuun lopussa. Menneen kauden joukkueen runko pysyy käytännössä samana.

– Kopissa kun olin nyt ensimmäisiä kertoja ja heitin, että jos teiltä nyt tänään kysyy (tavoitteista), niin mitä vastaatte? Tuli vain, että paremmin kuin tänä vuonna.

Se tarkoittaa, että mitalipelit ovat mielessä.

– Tyhmää se olisi lähtee tavoittelemaan jotain neljättä sijaa. Asiat kuitenkin pitää tehdä laadukkaasti, että päästään sinne. Ihan sama missä sarjassa ikäluokassa tai missä päin Suomea pelaa, aina pitää tehdä jotain paremmin kuin vastustajat.

Holmströmistä tuli samalla myös juniorien valmennuspäällikkö. Junnuille hän toivoo voivansa opettaa arjen kulttuuria.

– Vaikka ei ole koutsi kattomassa, niin aina oltaisiin tekemässä jotain oheistreeniä. Lisäksi pitää pystyä luomaan se ilmapiiri, että joskus on mahdollisuus istua Leijonien kopissa samalla paikalla kuin vaikka Teemu Selänne. Jäähallit on samanlaisia, jää on samanlainen elementti ja kamat on samanlaisia, joten meistä ihmisistähän se lähtee.

– Pirun tärkeä homma on myös se, että saadaan harrastajia.

Holmström ja Taipale nostavat esiin esimerkiksi jo toimivan yhteistyön Sallan kiekkoväen kanssa. Kolmen seuran yhteistyö Sallan lisäksi Posion kanssa voisi olla yksi suunta.

Henri Holmström kuvattiin ennen ensimmäisiä jääharjoituksiaan 28. maaliskuuta. Kuva: Esa Keskinen

Timo Lehkosen opissa

Holmström arvelee, että hän pystyy tuomaan kokonaisuudessaan lisää valmentamisen, harjoittelun ja pelaamisen kulttuuria Kemijärvelle.

– Lisäksi täytyy yrittää vedellä oikeista naruista ja kutitella sisäistä motivaatiota. Siinä koen olevani vahvoilla.

Holmströmin korkeakoulu valmentamiseen ovat olleet neljä ja puoli vuotta Helsingin Karhu-Kissoissa valmentajana Timo Lehkosen alaisuudessa.

– Hän on ollut (Jukka) Jalosen kanssa kymmenen vuotta miettimässä, miten jääkiekko toimii. Siellä oppi, mitä on pelin jatkumo ja ideologia, mitkä on ne suomalaisen jääkiekon ydinkohdat. Ei ollut välillä helppoa, kun puolitoista tuntia pelin jälkeen jumpattiin sitä, että miksi kolmonen on täällä kun sen pitäisi olla tuolla.

Suulas mies kertoo myös tulevansa ”aika hyvin pelaajien kanssa juttuun”.

– Olen yleensä ollut se jengin ei-hiljaisin kaveri.

Valmentajalle löytyi asunto nopeasti jäähallin läheltä, joten hommat eivät jää työmatkasta kiinni. Mukana pohjoiseen muutti koira, brasilialaisen jalkapallolegendan mukaan nimetty staffi, Zico.

– Se on kaikkien kaveri, herranjestas, siitä voi tulla vaikka maskotti.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä