Paikallisuutiset

Kemijärvi korotti palvelusetelin kattohintaa

Kemijärven hyvinvointilautakunta päätti yksimielisesti korottaa tehostetun palvelusetelin kattohintaa kolmella eurolla per hoitopäivä. Uusi kattohinta on 108 ja vaativan tehostetun palveluasumisen kattohinta 118 euroa/hoitopäivä.

Tämän vuoden marraskuun alussa lautakunta hyväksyi kattohintoihin kahden euron korotuksen. Yksityisiltä palveluntuottajilta tuli kriittistä palautetta, että palvelusetelin hintakaton kahden euron korotus on riittämätön huomioiden muun muassa kustannusten yleinen nousu, palkankorotusten ja uuden henkilöstömitoituksen aiheuttamat kustannukset.

Kun palvelusetelin arvo on riittämätön kustannuksiin nähden, niin se voi aiheuttaa painetta nostaa asiakkaiden ateriapalvelujen ja vuokran hintoja kohtuuttomasti. Tavoitteena kuitenkin on, että asiakkaat saavat laadukasta palvelua ja heidän kustannuksensa eivät kohtuuttomasti nousisi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärvellä on tehostetun palveluasumisen asiakaspaikkoja yhteensä 140, kun huomioidaan sekä palveluseteli- ja ostopalvelun piirissä olevat paikat.

Tehostetun palveluasumisen palvelusetelin kattohinnan ja ostopalvelusopimuksen hoitopäivän hinnan nostaminen yhteensä kolmella eurolla/hoitopäivä, lisää ikäihmisten asumispalveluiden kustannuksia vuonna 2021 noin 150 000 eurolla, joka saadaan sisällytettyä vuoden 2021 hyväksyttyyn ikäihmisten palveluiden budjettiin ilman, että raamia tarvitsee muuttaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä