Paikallisuutiset

Kemijärvi valmistautuu juhlavuoteen

Kemijärvi 150 -juhlavuoden valmistelut ovat käynnissä. Kortensa kekoon kantoi myös kaupunginvaltuusto hyväksymällä juhlavuoden järjestelyihin 100 000 euroa. Jo aiemmin on päätetty varata 100 000 euroa eli käytettävissä on yhteensä 200 000 euron määrärahapotti valmistelutyöhön ja hankkeen omarahoitusosuuteen.

Lapin liitolta haetaan hankerahoitusta. Mikäli sitä saadaan niin varattua määrärahaa ei käytetä kokonaisuudessaan, vaan hankerahoitus tukee suunniteltuja toimenpiteitä ja käyttöön otettuja teemoitettuja toteutuspaketteja. Hankkeeseen palkataan myös hankevetäjä.

Valtuuston kokouksessa todettiin, että juhlavuosihanketta on tämän vuoden aikana vedetty luottamushenkilövetoisesti ja pääosin talkoohengessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärvi 150 -juhlavuoden tapahtumat käynnistyvät vuoden 2021 alussa. Tammikuussa pidetään kaupunginvaltuuston juhlakokous.

Juhlavuoden teemoina metsän lisäksi on muun muassa matkailu, sivistys, kulttuuri, kansainvälisyys sekä erä ja riista. Teemojen puitteissa pidettävät tilaisuudet järjestetään yleisölle avoimina.

Ruokamon mukaan vuoden teemoilla ja tekemisellä tavoitellaan aletalouden kehittämistä, ja käännetään yhteinen tekeminen positiiviselle uralle.

– Juhlavuosi on tuhannen taalan paikka löytää yhteinen tavoite, linjasi valtuuston puheenjohtaja ja 150 -vuotisjuhlatoimikunnan puheenjohtaja Veikko Niemelä

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

150-vuotisjuhlavuoden pääjuhla on tarkoitus järjestää 3.heinäkuuta 2021, ja Niemelän mukaan juhlaan kutsutaan arvovaltaisia vieraita.

Kemijärven kaupungin syntyvaiheiden juuret ovat alkavat vuodesta 1850, jolloin kunta perustettiin. 1900-luvulla Kemijärven kirkonkylästä suunniteltiin kauppalaa, mutta sen perustaminen toteutui vasta 1950-luvun loppupuolella. Kauppala ja kunta yhdistyivät Kemijärven kaupungiksi vuonna 1973.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä