Paikallisuutiset

Kolme henkilöä jatkaa soveltuvuusarvioon Kemijärven kaupunginjohtajakisassa

Tavoitteena on, että valtuusto valitsee kaupunginjohtajan kesäkuussa.

Kaupunginjohtajan valintaryhmä haastatteli tiistaina 23. toukokuuta neljä kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa, jotka oli todettu eri tavoin halutun profiilin mukaisiksi.

Heistä Pekka Iivari, Seppo Selkälä ja Päivi Vauhkonen valittiin soveltuvuusarvioon.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Laura Laksoa Pelkosenniemeltä ei valittu jatkoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valintaryhmän vetäjä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Tapio kertoo tiedotteessa, että haastattelussa tärkeimpiä asioita olivat hakumotiivit ja hakijan näkemys Kemijärven kaupungin kehittämismahdollisuuksista ja tulevaisuudesta.

Pekka Iivari on Kemijärven kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja edustaa valtuustossa Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislistaa. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori ja työskentelee yliopettajana Lapin ammattikorkeakoulussa.

Päivi Vauhkonen on Pelkosenniemen kunnanjohtaja, jolla on kokemusta kunta-alan tehtävistä myös Sodankylästä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden lisensiaatti.

Seppo Selkälä on Sallan kunnan hallintojohtaja. Hänellä on kansainvälistä kokemusta Finpron Pekingin vientikeskuksen päällikkönä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valintaryhmän mukaan tavoite on, että kaupunginvaltuustolla on kokouksessaan 26. kesäkuuta päätettävänä kaupunginhallituksen esitys tulevaksi kaupunginjohtajaksi ja esitys kuuden vuoden määräajasta.

Valintaryhmään kuuluvat kaupunginhallitus, valtuuston puheenjohtajat ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän yksin muodostava Pirkka Aalto. Näin ryhmään on saatu edustus kaikista ryhmistä.

Kemijärven kaupunginjohtajaksi haki toisessa haussa 19 henkilöä, ja lisäksi neljä henkilöä antoi suostumuksensa virkaan.

Lisää aiheesta

Tekstiä muutettu 24.5. kello 16.18: muutettu kappaleiden järjestystä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä