Paikallisuutiset

LK: Kemijärvellä varastellut mieskaksikko tuomittiin

Kuvituskuva. Kuva: Hanna Soini

Kaksi kesää sitten Kemijärvellä tehtiin murtojen sarja.

Mieskaksikko varasteli Kemijärvellä kymppitonnien edestä pari kesää sitten.

Lapin Kansa kertoo, että miehille tuomittiin vankeusrangaistus käräjäoikeudessa.

Lapin Kansan mukaan miehet tunkeutuivat ryöstellessään vapaa-ajan asuntoon ja vakituiseen asuntoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaksikko aloitti varastelunsa tunkeutumalla vapaa-ajan asunnon kahteen ulkorakennukseen. Niistä miehet varastivat muun muassa mönkijän, kaksi maastopyörää, raivaus- ja moottorisahan, päältä ajettavan ruohonleikkurin, kolme hiomakonetta, tablet-tietokoneen sekä kaksi golflaukkua mailoineen.

Oikeus arvioi anastetun omaisuuden arvoksi 15 918 euroa.

Miehet murtautuivat myös erääseen asuntoon ja siellä lukittuun asekaappiin, josta he veivät yhdeksän asetta ja patruunoita. Aseet arvioitiin 6500 euron arvoiksiksi.

Toinen epäilty kiisti kaikki teot ja toisen mielestä hänen tekonsa oli vain perusmuotoinen varkaus, ei törkeä. Myös hän kiisti asevarkauden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miesten syyllisyyden puolesta puhuivat käräjäoikeuden mukaan silminnäkijähavainnot, kameratallenteet ja televalvontatiedot. Miehet otettiin kiinni Oulussa. Kaksi asetta ja patruunat löytyivät kotietsinnän yhteydessä toisen epäillyn tyttöystävän luota.

Syyttäjän mukaan molemmissa teoissa oli kyse törkeistä varkauksista, ja lisäksi miehet syyllistyivät ampuma-aserikokseen, koska he pitivät aseita hallussaan ilman lupaa.

Käräjäoikeus piti ulkorakennuksiin kohdistunutta varkautta törkeänä ja asevarkautta perusmuotoisena. Lisäksi miehet saivat tuomion ampuma-aserikoksesta.

Toinen tekijöistä tuomittiin vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen ja toinen vuoden vankeusrangaistukseen. Heidät määrättiin korvaamaan vakuutusyhtiöille yhteisvastuullisesti noin 7 000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuomio ei ole lainvoimainen ja tuomitut ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä siihen.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä