Paikallisuutiset

MM-avaus Sarriossa – tienvarsitulet tervehtivät Kemijärvellä

Arctic Rally Finlandin, Rovaniemelle ja Kemijärvelle yllättäen saadun MM-rallin reitti on julkaistu. Kolmipäiväisen rallin ensimmäinen päivä, 26. helmikuuta ajetaan pääosin Kemijärvellä. Ensimmäinen testi-ek ajetaan Vennivaarassa, mutta varsinainen ensimmäinen MM-erikoiskoe starttaa lumisessa Sarriossa.

Kemijärvi tulee samaan MM-rallissa reilusti kansainvälistä huomiota, vaikka harmittavasti yleisöerikoiskokeita koronan vuoksi ei ole. Normaalisti MM-rallitapahtumat vetävät oheistapahtumineen yleisöä valtavasti eri puolilta maailmaa.

Kemijärvi valmistautuu Timo Tuominen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tunturirallissa toimivaksi havaittua kaupungin Herajärven yritystaloa esitettiin MM-rallille taukopaikaksi ja yhdeksi tukikohdaksi.

Kemijärvi 15O vuotta juhlavuosi näkyy myös rallissa. Ralliin liittyviä hankkeita on valmisteltu juhlavuoden juhlatoimikunnassa.

Vaikka yleisöä ei tapahtumaan koronan vuoksi saada, Rovaniemi ja Kemijärvi tulevat näkymään kansainvälisten medioiden kautta ympäri maailmaa.

Rallin ensimmäinen päivä, 26.2. perjantai ajetaan lähes kokonaan Kemijärven maisemissa. Ensimmäinen erikoiskoe starttaa Sarriossa klo15.08 ja sen jälkeen on siirtymä Kemijärvelle Heralemmen yritystalon tauolle. Toinen ek starttaa klo 18.38.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Molemmat erikoiskokeet televisioidaan maailmalle ja ne näkyvät Suomessa YLE:n kanavilla sekä YLE kertaa rallipäivän päätteeksi koosteen huippuhetkistä.

MM-rallilähetysten toimittajina ja selostajina jatkavat Tomi Tuominen sekä Micke Suopuro. Yle Urheilun asiantuntijana tietämystään jakaa rallihistorian kokenein kartanlukija Miikka Anttila. Tuominen on lukenut MM-tasolla nuotteja muun muassa Toni Gardemeisterille ja Juho Hänniselle Toyotan WRC-tiimissä.

Jo nyt MM-rallitunnelmiin pääsee YLEN Tomin nuoteista -podcastissa ja tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löytyvät Kaikki rallikaudesta -sivulta.

– Muun muassa

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kakki se mitä koronan rajoissa voidaan tehdä, tehdään kaupungin kanssa pr-työtä Kemijärven nostamiseksi esille ja myös toiminnan sujumiseksi ja ralliväen viihtymiseksi yritystalolla huollossa ja tauolla, kertoo Timo Tuominen yrittäjäyhdistyksestä.

Edelleen hän toteaa, että todella iso merkitys on Rovaniemen ja Kemijärven talvisen Lapin näkyminen kansainvälisillä TV-kanavilla ja kaikissa medioissa.

Kemijärven yrittäjäyhdistyksen vastuulla on sekä Sarrion, että Herajärven yritystalon liikenteen valvonta.

Timo Tuomisen mukaan järjestelyihin tarvitaan kovasti lisää talkoolaisia. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä häneen, p. 050 0602130 tai Juha Hietaseen, p. 040 5861105.

– Onhan tämä meille

Kalle Rovaperä pääsee MM-ek-avauksessa Sarriossa pöllyyttelemään tuttuja lumipenkkoja. Rovanperä-Halttunen on varmasti Lapin MM-rallin yksi seuratuimmista parivaljakoista. Toivottavasti vaadittua poikkeuksellista selvitymispakkausta, lumilapioita ja lämpimiä haalareita ei tarvita.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä