Paikallisuutiset

Mokkatuvan yrittäjät laajentavat toimintaansa – toinen sinisistä kahvipannuista siirtyy Pyhätunturille

Kemijärvellä lounasravintolaa pitävä Herkku Torvi Oy laajentaa Pyhätunturiin. Kuusirannassa on syksystä lähtien tarjolla perinteistä pitoruokaa ja kansainvälisiä herkkuja.

Lounasravintola Mokkatuvan tavaramerkkeinä olevista sinisistä kahvipannuista toinen siirtyy syksyllä uuteen paikkaan Pyhätunturille, kun tarmokkaat yrittäjät Tanja ja Petteri Torvi laajentavat toimintaansa.

Herkku Torvi oy osti Pelkosenniemen kunnalta pitkään myynnissä olleen Kuusirannan lomakeskuksen Pyhätunturin kupeesta Pyhäjärven rannalta, ja parhaillaan pariskunta valmistelee sinne ravintolatoimintaa. Mokkatuvan toiminta Kemijärvellä jatkuu ennallaan.

– Kuusirantaan on tulossa social dining -tilausravintola. Pöydässä on perinteistä pitoruokaa, jota syödään yhdessä kotoisassa tunnelmassa, Tanja kuvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Social dining tarkoittaa yhteisöllistä ruokailua, jonka suosio kasvaa maailmalla. Paikkaan tavoitellaan sellaista tunnelmaa, joka suuressa perheessä on, kun äiti tai isä kutsuu väen syömään.

– Villasukat jalkaan, kravatti pois ja tuli takkaan, Tanja Torvi tiivistää.

Ravintola on suunnattu sekä paikallisille että matkailijoille. Pariskunta alkaa tehdä Pyhätunturin kupeessa myös leipomotuotteita, joita sinne on yrittäjien mukaan kyselty ja kaivattu lisää.

Perinneruokaa ja teemapäiviä

Erityisesti lappilaiset ja karjalaiset perinneruoat ovat Lappeenrannasta Kaakkois-Suomesta lähtöisin olevan yrittäjäparin sydäntä lähellä. Suomalaisten perinneruokien lisäksi paikassa on tarkoitus pitää kansainvälisiä teemailtoja, kuten italialaisen ja kiinalaisen ruoan ja kulttuurin iltoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yrittäjät tähdentävät, että mukavassa porukassa ruokailu ei vaadi sitä, että ryhmä pitäisi välttämättä olla omasta takaa, vaan ventovieraatkin ihmiset voivat kokoontua suuren pöydän ääreen ja viihtyä yhdessä.

Petteri Torvi mainitsee, että uuden paikan hintataso pidetään sellaisena, että se sopii mahdollisimman monille ihmisille yksineläjistä monilapsisiin perheisiin.

– Tällä alueella on jo fine diningia, emme pyri sellaiseen. Kuusirannasta tulee koko kansan paikka.

Yrittäjien mukaan tarkoitus on laajentaa Pyhän valikoimaa erilaisella tarjonnalla, ei kilpailla paikalla jo olevien yrittäjien kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunta myi Kuusirannan 295 000 eurolla

Tanja ja Petteri Torvi kertovat, että matkanjärjestäjät ovat kaivanneet Pyhätunturille ruokapaikkaa, johon mahtuu paljon ruokailijoita kerrallaan. Kuusirantaan tulee 80 asiakaspaikkaa.

Myös paikan rantasauna on tarkoitus ottaa käyttöön.

Kuusirannan ravintolan kosepti on erilainen kuin Mokkatuvan eikä se ainakaan aluksi ole lounaspaikka, mutta lounaankin tekeminen on tulevaisuudessa mahdollista, jos kysyntää on.

Yrittäjät ostivat Kuusirannan Pelkosenniemen kunnalta 295 000 eurolla. Kunta teki kaupat huhtikuun lopussa.

Pelkosenniemellä Kairalan kylässä asuvat Tanja ja Petteri Torvi valittiin viime vuonna Kemijärvellä vuoden positiivisimmiksi yrittäjiksi. Mokkatuvalla on nyt seitsemän työntekijää.

Lue myös:

Kemijärven positiivisin yritys on selvillä – voittaja sai lähes 20 prosenttia sadoista äänistä

Kuusiranta sijaitsee Pyhäjärven rannassa noin seitsemän kilometrin päässä Pyhätunturin matkailukeskuksesta.
Ravintola avautuu syksyllä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä