Paikallisuutiset

Nämä olivat Kemijärven kansalaisopiston syksyn suosituimmat kurssit – Keväällä luvassa paljon liikuntaa ja kehräämisen alkeet

Kansalaisopistossa voi kehittää itseään monin tavoin, muun muassa käsityökursseilla. Kuvassa on Kemijärven kansalaisopiston Selkosilla 2021 -näyttelyn satoa.

Yli tuhat opiskelijaa osallistui Kemijärven kansalaisopiston kursseille syksyn 2023 aikana. Kurssitunteja kertyi huimat 2 800 Savukosken, Pelkosenniemen ja Kemijärven toiminta-alueella, kansalaisopisto kertoo tiedotteessa.

Suomen kieltä ukrainalaisille -kurssi oli syksyn suosituimpia, ja se keräsi useita kymmeniä innokkaita opiskelijoita lauantaisin Kemijärven REDUn toimitiloihin. Toinen suosikki oli Kemijärven Käsityökulmassa perinteisin käsityömenetelmin startannut kansallispukukurssi.

Syyslukukausi oli kansalaisopiston mukaan onnistunut, ja kevään tarjonta on laajaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kehräämisen alkeet

Savukoskella opiston kevätlukukauden valikoimassa on paljon toivottuja liikuntakursseja. Iloinen tanssi, tanssillinen kuntotreeni ja kehonhuolto alkavat tammikuun toisella viikolla Korvatunturin koululla. Uutta tarjontaa edustavat keramiikka-, karvakenkä- eli nutukkaantekokurssi, vyökurssi sekä hopeakorun valmistuskurssit. Kannattaa seurata ilmoittelua ja tulla mukaan.

Pelkosenniemen koululla päästään tammikuusta alkaen tanssimaan zumbaa ja lavista. Uutena kurssina aloittaa paljon toivottu kehräämisen alkeet -kurssi ja osallistujia kaipaava posliininmaalauskurssi.

Kemijärvellä on tarjolla Pilates-kursseja maanantaisin ja torstaisin uimahallin Vintillä. Koulutetun ohjaajan valvonnassa perheet saavat lapsilähtöisiä leikkihetkiä vedessä, kun vauva- ja perheuintien uudet ryhmät aloittavat uimahallilla tammikuussa. Vähintään kolmen kuukauden ikäiset voivat aloittaa vauvauinnin yhdessä vanhemman kanssa. Kieliopintoja on tarjolla niin suomea kuin venäjää pääkielenään puhuville. Englannin keskusteluryhmään pääsee mukaan tiistaisin Hillatien koululla.

Ilmoittautuminen on käynnissä

Kevään kursseille ehtii vielä hyvin mukaan. Vapaita paikkoja jo syksyllä alkaneille kursseille sekä kevään 2024 kursseille voi tiedustella Kansalaisopiston toimistolta puhelimitse 040 845 4166. Sähköinen ilmoittautuminen on aina auki osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/kemijarvi/

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki voivat osallistua Kemijärven Kansalaisopiston kursseille asuinpaikasta, iästä tai osaamisesta riippumatta. Opistolla otetaan mielellään vastaan kurssitoiveita ja -ideoita, ja niitä toteutetaan yhdessä aktiivisten kuntalaisten kanssa. Kansalaistopiston kursseista ilmoitetaan Facebookissa, Instagramissa sekä muun muassa Kemijärven kirjaston, uimahallin ja palvelupiste Sortteerin ilmoitustauluilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä