Paikallisuutiset

Napapiiri Café avautui Hautajärvellä Karhunkierroksen kynnyksellä ja napapiirin tuntumassa

Kahvilan on tarkoitus palvella ympäri vuoden.

Karhunkierroksen luontokeskukseen Hautajärvelle Sallaan on avattu uusi kahvila helmikuun alussa. Tiloissa toimii myös Metsähallituksen ylläpitämä luontonäyttely.

Suomen tunnetuimpiin vaellusreitteihin kuuluvan Karhunkierroksen lähtö- tai päätepiste sijaitsee luontokeskuksen tuntumassa.

– Kokonaisuuteen kuuluu 40-paikkaisen kahvilan lisäksi 20-paikkainen pub, matkamuisto- ja retkitarvikemyymälä sekä elintarvikekioski, luontokeskuksen uusi yrittäjä Kalle Koskinen kertoo tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kahvilan on tarkoitus palvella ympäri vuoden. Se on alkuun avoinna päivittäin kello 10–16.

Lounasta on tarjolla joka päivä kello 12 alkaen.

– Erikoisuutemme on savukalakeitto, ja toinen bravuurimme on vohvelit kermavaahdolla ja mansikkahillolla.

Kahvilassa ja pubissa on A-oikeudet, ja toimintaa on tarkoitus laajentaa iltaan asti. Teemallisia tapahtumailtoja on suunnitteilla perjantaisin ja lauantaisin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokonaisuuteen kuuluu myös kolme vuokrattavaa erämökkiä. Myöhemmin on tarkoitus avata lisää majoitusvaihtoehtoja.

Napapiiri kulkee Hautajärvellä.

– Haluamme uudella tarjonnalla luoda napapiiristä suositun käyntikohteen ja ohjelmavaihtoehdon myös Sallan ja lähialueiden matkailu- ja ohjelmapalveluiden järjestäjille, Koskinen sanoo.

Martin baari palveli vuosikymmenten ajan

Hautajärvellä toimi kesäkuuhun 2020 asti vuosikymmenten ajan kyläbaari Kievari Karhunkierros eli Martin baari, jota piti yrittäjä Martti Jokelainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän piti aikoinaan kahvilaa myös Karhunkierroksen luontokeskuksessa, ja myöhemmin kahvila toimi paikallisen leipomoyrittäjän ylläpitämänä. Ajoittain luontokeskuksen kahvila on elänyt hiljaiseloa.

Karhunkierroksen luontokeskuksella on pysyvä näyttely Suomi – Suomaa, joka tutustuttaa kävijän pohjoisen suoluonnon erityispiirteisiin ja suon luonnonvarojen käyttöön sekä alueen historiaan, erityisesti paikalliseen niittykulttuuriin. Lisäksi keskuksessa on luontoaiheisia vaihtuvia näyttelyitä.

Napapiiri Café sijaitsee Karhunkierroksen luontokeskuksessa napapiirin kohdilla.
Hautajärven kylällä palvelee jälleen myös pub.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä