Paikallisuutiset

Nyt haetaan vuoden 2024 lappilaista kylää – Täyttääkö sinun kotikyläsi nämä kriteerit?

Hakuaikaa on helmikuun loppuun asti.

Naruska-Pulkkaviita valittiin viime vuonna vuoden lappilaiseksi kyläksi. Valintaraadin vakuutti hakemuksesta välittyvä kylän lämmin tunnelma ja kylän toiminta asukkaiden hyväksi.

Maakunnallisten Vuoden kylien haku on käynnistynyt. Lappilaiset Kylät ry:n valinta julkistetaan Lapin kylätoimintapäivillä myöhemmin tänä vuonna.

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta, sekä saada hyviä esimerkkejä kylien toiminnasta ja aktiivisuudesta.

Lappilaiset Kylät ry kertoo tiedotteessaan, että valinnassa tärkeitä asioita ovat muun muassa kylän kehittäminen ja talkootyön määrä. Valinnan perusteina käytetään vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Onko kylänne kehittäminen teille sydämen asia?

- Suuntaatteko ajatuksenne kohti tulevaisuutta?

- Natiseeko kylänne rajat liitoksistaan talkootyön määrästä?

- Onko teidän kylällänne tekemisen meininki?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Rakennatteko yhteistyöllä viihtyisää kylää?

Vuoden lappilainen kylä -kilpailuun osallistutaan hakemuksella, jonka voi täyttää yhdessä kyläläisten kanssa maakunnallisen kyläyhdistyksen verkkosivuilla osoitteessa

www.lappilaisetkylat.fi/toiminta/vuoden-kyla/

Hakemuksessa voi kertoa tarkemmin kylän toimenpiteistä ja saavutuksista, toiminnan laadusta ja laajuudesta sekä eri kohderyhmien huomioimisesta sanoin, kuvin ja videoin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastausaikaa on 29. helmikuuta kello 15 asti. Vuoden kylävalinta julkistetaan Lappilaiset Kylät ry:n kevätkokouksen yhteydessä.

Hakumenettelystä saa lisätietoa kyläasiamies Pirjo Riskilältä numerosta 040 1495919 tai sähköpostilla pirjo.riskila@lappilaisetkylat.fi.

Vuoden kylän valinnan organisoinnista vastaa Lappilaiset Kylät ry yhteistyökumppaninaan LähiTapiola Lappi. Palkinnoiksi kilpailun voittanut kylä saa Vuoden kylä -kyltin, kunniakirjan ja tuhat euroa rahaa.

Palkittu kylä osallistuu Suomen Kylät ry:n järjestämään valtakunnalliseen Vuoden kylä -valintaan 2025.

Aikaisempia vuoden kyliä ovat muun muassa Tanhua Savukoskella vuonna 2010, Tapionniemi Kemijärvellä 2019 ja Naruska-Pulkkaviita Sallassa 2023.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä