Paikallisuutiset

Outisen ratsastuskeskuksen tuorein tulokas on elinvoimainen suomenhevosen tammavarsa Outisen Solina. Sillä on otsassaan tähtikuvio. Kuva: Mia Lappalainen

Onko tämän suloisempaa? – Outisen ratsastuskeskuksen tuorein asukas on Helmin ja Pokun varsa Solina

Outisen Ratsastuskeskuksesta on saatu äitienpäivän alla iloisia varsauutisia.

“Helmin ja Pokun varsa syntyi keskiviikkoiltana. Kaikki meni kuin elokuvissa eikä minun apua ole tarvittu kuin siivouksessa ja ruoan antamisessa.”

Kemijärveläisen Outisen ratsastuskeskuksen yrittäjä Mia Lappalainen tunnelmoi toukokuun ensimmäisenä perjantaina päivityksen sosiaaliseen mediaan.

Tilan tuorein asukas, suomenhevosen tammavarsa saa nimekseen Outisen Solina. Lappalaisen tytär Fiia keksi nimen. Nyt yhdeksänpäiväisenä varsa voi edelleen hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Voimistuu ja vahvistuu. Se on käsittämätön vauhti, millä varsa kasvaa ja kehittyy. Tosi elinvoimainen, Mia Lappalainen kertoo perjantaina.

– Ihanan värinen ja ihanan luonteinen. Myös hienot askellajit. Mahtava aihio asiakashevoseksi.

Suomenhevosvarsa Outisen Solina syntyi toukokuun alussa. Kuva: Mia Lappalainen

Outisen ratsastuskeskus on Lapin mittakaavassa ainutlaatuinen suomenhevosen alkuperäisrodun ylläpitäjä.

Solina on myös harvinaista perimää. Lappalainen pyrkii jalostuksessaan yhdistämään mahdollisimman erisukuisia ja harvinaista geeniperimää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jotta näillä minun kasvattamilla voidaan parantaa vielä sadankin vuoden päästä suomenhevosen perimää. Kasvattaminen ei ole minulla markkinalähtöistä, vaan sitä tehdään suomenhevosen säilymisen kannalta.

Lappalainen ei tavoittele pikavoittoja uusilla varsoilla.

– Suurin osa kasvattaa niin, että käyttää kuumimpia muotioreja, joiden varsat saa myytyä, mutta niiden sukukatokertoimet ovat jo melko matalalla.

Tilalle syntyy parin viikon sisään syntyy kaksi varsaa lisää. Niidenkin isä on Poku. Lappalainen pyrkii saamaan uudet varsat tilalle huhti-toukokuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ihanaa aikaa tämä, kun ilma lämpiää. Ei ole vielä sääskiä ja muutenkin hyvää aikaa varsoille tulla maailmaan.

Avoimet ovet lauantaina

Outisen eläimiä ja uutta tulokasta pääsee ihastelemaan lauantaina 13.5. kello 13 alkaen avoimien ovien päivänä.

Keskus sijaitsee aivan 5-tien varressa Kemijärven ja Pyhätunturin välillä osoitteessa Sodankyläntie 1007, 98100 Kemijärvi.

Varpu Lehti, Jaakko Heikkinen ja Alma Lehti kohtasivat Poku-orin (vas.) Suomenhevosen päivänä 6.9.2022 Outisen ratsastuskeskuksella Kemijärvellä. Poku sai jälkikasvua äitienpäivän alla toukokuun alussa. Kuva: Esa Keskinen

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä