Paikallisuutiset

Onko teidän kylällänne Suomen surkein tie? – lähetä kuva valtakunnalliseen kilpailuun

Suomen surkein kylätie valitaan yleisöäänestyksellä marraskuun 2022 aikana.

Tähän kisaan ei ole vaikea löytää sopivaa kandidaattia, sillä nyt haetaan surkeinta kylätietä.

Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry ovat avanneet Suomen surkein kylätie -kuvakilpailun, jossa etsitään surkeimpia teitä maaseudulta ja kyliltä. Maaseudun tiestön korjausvelka on kasvanut ympäri Suomea, mutta mistä löytyvät surkeimmin ylläpidetyt kylätiet?

Osallistua voi lähettämällä kuvan osoitteeseen posti@suomenkylat.fi 31.10.2022 mennessä. Kuvien on hyvä olla otettuja vuoden 2022 aikana. Kilpailuun toimitettujen kuvien julkaisuoikeudet siirtyvät kilpailun järjestäjille, jotka ovat Suomen Kylät ry, Suomen Tieyhdistys ry ja Maaseudun Tulevaisuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdistysten edustajat valitsevat raatina kuvista 8 surkeinta kylätietä, jotka pääsevät mukaan Maaseudun Tulevaisuuden yleisöäänestykseen marraskuussa 2022.

Kuvilla halutaan vaikuttaa

Yhdistykset haluavat edistää tiestön parempaa ylläpitoa kilpailun avulla.

– Etsimme surkeimpiä teitä maaseudulta ja kyliltä. Kuvia käytetään eduskuntavaalivaikuttamisessa. Haluamme kertoa päättäjille maaseudun tiestön surkeasta tilanteesta. Maaseudun veronmaksajien on saatava veroilleen katetta omille kyläteille, Suomen Kylien kisasivustolla kerrotaan.

Kilpailukuville on lanseerattu verkon sosiaalisen median palveluihin myös oma tunnisteensa, joka on #SuomenSurkeinKylätie.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kilpailun tarkat ohjeet ja säännöt löytyvät sivustolta: www.suomenkylat.fi/surkeinkylatie

Kilpailussa etsitään Suomen karmeinta kylätietä. Kuvassa silta eteläisellä Kemijärvellä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä