Pikalaina vai kulutusluotto? Netistä lainaa moneen eri tarkoitukseen

Pikalaina ja kulutusluotto ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, kun tarvitaan lainaa. Netistä voi hakea lainaa moneen eri tarkoitukseen, mutta on tärkeä ymmärtää ero näiden vaihtoehtojen välillä. Pikalaina on lyhytaikaista ja se sopii parhaiten pienempiin rahoitustarpeisiin, kuten esimerkiksi remonttiin tai harrastuksiin. Yleensä pikalaina otetaan 30–60 pv:n ajaksi ja sen etuna on nopea saatavuus – useimmiten rahat saadaan tilille jopa muutamassa minuutissa. Kulutusluotto puolestaan soveltuu isompien hankintojen, kuten auton tai matkan rahoittamiseen. Se on edullisempi kuin pikalaina ja takaisinmaksuaika voi olla jopa 10–15 vuotta. Kulutusluottoa haettaessa tulee varautua antamaan henkilötiedot ja todistamaan taloudellinen tilanne ennen kuin lainahakemus voidaan hyväksyä.

Mitkä ovat parhaat nettiluotot?

Parhaat nettiluotot riippuvat useista tekijöistä, kuten luoton määrästä, takaisinmaksuajasta ja korosta. On suositeltavaa vertailla eri lainapalveluita, kuten Rahalaitos ja niiden tarjoamia luottoja ennen päätöksen tekemistä. Jos päättää hakea lainaa, kannattaa tutustua erilaisiin nettiluottoihin ja niiden ehtoihin huolellisesti. Kannattaa myös selvittää, mitkä ovat mahdolliset kulut ja miten ne vaikuttavat lainan takaisinmaksuun. On järkevää laskea huolellisesti, miten ja missä ajassa lainan pystyy maksamaan takaisin. Tämä vaikuttaa oleellisesti siihen, kuinka suurta lainaa kannattaa hakea. Jos lainan hakemiseen tarvitsee apua, kannattaa ottaa yhteyttä lainasivuston asiakaspalveluun.

Miten lainan hakeminen tapahtuu netissä?

Lainan hakeminen netissä on helppoa ja nopeaa. Ensimmäiseksi tulee valita lainanantaja, joka tarjoaa juuri omiin tarpeisiin sopivimman lainan. Tämän jälkeen voi aloittaa lainahakemuksen täyttämisen. Hakemuksessa kysytään yleensä henkilötietoja, taloudellista tilannetta sekä muuta tärkeää tietoa. Kun hakemus on täytetty, sen voi lähettää lainanantajalle. Lainanantaja arvioi hakemuksen ja antaa vastauksen yleensä muutamassa minuutissa. Jos lainatarjous hyväksytään, rahat maksetaan tilille usein jo samana pankkipäivänä. Lainan hakeminen netissä on helppoa ja nopeaa, mutta aina tulee tutustua huolellisesti eri vaihtoehtoihin ennen lainan ottamista. On järkevää vertailla eri lainapalveluita ja varmistaa, ettei ota tarpeettoman suurta lainaa.

Eri nettilainoja kannattaa vertailla ennen lainahakemuksen tekoa

Ennen lainahakemuksen tekoa kannattaa vertailla eri nettilainoja. Tämä auttaa löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen ja välttämään yllättäviä kuluja. Vertailussa on hyvä huomioida seuraavat asiat:

• Lainan korko ja muut kulut. Korko voi olla kiinteä tai muuttuva ja se vaikuttaa suoraan lainan loppukustannuksiin. On syytä myös tarkistaa, sisältävätkö lainaehdot muita piilokuluja, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuja.

• Laina-ajan pituus. Laina-ajan pituudella on suuri vaikutus lainan summaan, joten kannattaa valita maksuaika, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseen.

• Maksukykyyn liittyvien ehtojen tarkistaminen. Monet nettilainat edellyttävät tiettyjä maksukykyyn liittyviä ehtoja, joita on syytä tutkia huolellisesti ennen hakemuksen tekemistä.

• Luotonantajan taustatiedot ja maine. On hyvä huomioida myös luotonantajan taustatiedot ja maine ennen hakemuksen tekemistä. Luotonantajan sivuston tutkimisen lisäksi kannattaa lukea muiden asiakkaiden arvosteluita ennen lainahakemuksen tekoa.