Kulttuuri

Pikkaraisen kirjakammeista mahtui laadukas kattaus kansien väliin – Juha Pikkarainen kirjailijavieraana Itä-Lapin kirjastoilla

Kemijärveläinen Juha Pikkarainen piti Lapin alueradioissa 26 vuoden ajan Pikkaraisen kirjakammia ja esitteli sinä aikana viikottain yhteensä yli 1 200 teosta.

Kirjoja pakinoiden arvioivien Kirjakammien julkaisua on jatkettu Koti-Lapissa.

Pikkaraiselta on julkaistu huhtikuussa teos, joka kantaa nimeä Pikkaraisen kirjakammi. Teokseen on poimittu lähes 30 arvioita vuosien ajalta. Varhaisimmat ovat 1990-luvulta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pikkaraisen tuoreimmassa teoksessa on kirja-arvioiden valikoiman lisäksi kirjoituksia ja puheita historiasta, kirjallisuudesta ja politiikasta. Teos sisältää myös esseet Erno Paasilinnasta, hänen taiteilijasisaruksistaan ja perheen äidistä Maijasta. Yhteensä kirjassa on 47 eri kirjoitusta.

Pikkarainen on kirjailijavieraana Kemijärven kirjastossa torstaina 27.4. kello 14. Luvassa on kirjallisia makupaloja ja keskustelua kirjoista ja kirjallisuudesta.

Vapun jälkeen Pikkarainen vierailee samoissa merkeissä Sallan kirjastossa keskiviikkona 3.5. kello 15, Pelkosenniemen kirjastossa torstaina 4.5. kello 14. ja kello 16 Savukosken kirjastossa.

Pitkä yhteiskunnallinen ura

Pikkaraisen (s. 1953) lapsuudenkoti oli hyvin keskusteleva. Kaikista asioista keskusteltiin intohimoisesti ja isolla äänellä, Pikkaraisen omien sanojen mukaan “tingattiin kovaankin ääneen”.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pikkarainen kiinnostuikin jo varhain historiasta, kulttuurista ja politiikasta. Kiinnostus on jatkunut yli 50 vuotta. Pikkarainen on toiminut useissa poliittisissa tehtävissä Kemijärvellä ja Lapissa. Hän on tällä hetkellä vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu. Hänelle on myönnetty kunnallisneuvoksen arvonimi vuonna 2014.

Tampereen yliopistossa kirjallisuutta ja yhteiskuntatieteitä opiskellut Pikkarainen teki elämäntyönsä Kemijärven sellutehtaalla. Hän oli myös keskeisessä roolissa tehtaan lopettamista (2007-2008) vastustaneessa massaliikkeessä.

Tekstiä oikaistu 26.4. kello 14:14: Lisätty Savukosken kirjastovierailun ajankohta ja korjattu Kirjakammien määrä kirjassa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä