Paikallisuutiset

Pyhällä ajettiin lumivallienkin yli kävelytielle ‒ tiekunta on tehnyt turvallisuuteen parannuksia ja kehottaa noudattamaan liikennesääntöjä

Betoniporsaat estävät ajelemisen kesäkaudella Perherinteille vievällä kävelytiellä. Kuva: Jouni Meriläinen

Kelkkareitille on lisätty Stop-merkkejä ja kävelytien eteen kesäajaksi betoniporsaat.

Pyhätunturin juurella on tehty kesän aikana parannuksia liikenneturvallisuuteen keskustan tiekunnan alueella.

Pyhällä suurin osa keskustan alueen teistä on yksityisteitä. Kymmentä yksityistietä hallinnoivaa tiekuntaa kutsutaan Lomakylä Kultakeron Rantakunnaksi. Pääosa tiekunnan teistä sijaitsee Perherinteiden puolella tunturia.

Tiekunnan puheenjohtaja Jouni Meriläinen kertoo Koti-Lapille sähköpostitse, että tiekunta on tehnyt parannuksia ja muutoksia, joiden on tarkoitus helpottaa ja turvata eri liikkujien yhteiseloa alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pihakatu-kylttejä teiden alkupäähän

Kaikille tiekunnan teille on asennettu pihakadun kyltti tien alkupäähän.

Ajoneuvolla pihakadulla ajettaessa on jalankulkijoille, pyöräilijöille ja hiihtäjille annettava esteetön kulku. Ajonopeus on sovitettava jalankulun mukaiseksi, eikä se saa ylittää 20 kilometriä tunnissa. Pysäköinti pihakadulla on sallittu vain merkityllä pysäköintipaikalla.

Kyltillä halutaan huomauttaa, että tie on kaikille liikkujille tasapuolinen siirtymispaikka ja myös autoilijoiden pitää ottaa huomioon muut liikkujat.

Pihakatu-kyltit on asennettu kaikille tiekunnan teille. Kuva: Jouni Meriläinen

Oikaiseminen kävelytien kautta estetty betoniporsailla

Kaupalta Perherinteelle johtavalla kävelytiellä ovat ajaneet tiekunnan havaintojen mukaan autolla niin alueella asuvat kuin satunnaiset kävijät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kävelytie on noin 250 metriä pitkä ja sitä kautta varovaisesti ajaen ja oikaisemalla voittaa vajaan minuutin, kuin jos ajaisi liikennesääntöjen mukaan Kerontien kautta.

– Nyt on hommattu betoniporsaat, joiden tarkoitus on taata kevyen liikenteen väylälle sille kuuluva turvallisuus.

Betoniporsaat joudutaan poistamaan talveksi, koska ne ovat turvallisuusriski, jos ne ovat lumen alla ja niitä ei näe. Lisäksi auraus vaikeutuisi.

Kävelytietä ajavat ovat ottaneet tiekunnan mukaan suuren riskin, koska muun muassa talvella reitti on luontainen osa Ski-In-Ski-Out-käytäntöä, jossa voidaan liikkua suksilla rinteestä tai ladulta suoraan mökille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime talvena kävelytien päihin aurattiin vallit liikenteen pysäyttämiseksi, mutta tämäkään ei havaintojen mukaan kiireisimpiä kuskeja pysäyttänyt.

Kelkkareitillä pysähdysmerkit syystä

Kävelytien reunassa kulkee kelkkareitti, joka ylittää ladun ja Huttu-Ukko-tien. Lähestyttäessä Perherinnettä kelkkareitti kulkee kävelijöiden ja hiihtäjien seassa kävelytiellä.

– Kelkkareitillä on 2 kappaletta Stop-merkkejä, joita toivomme noudatettavan sekä pyydämme erityistä varovaisuutta. Lujaa voi ajaa jossain muualla, Meriläinen kertoo.

Lisää aiheesta