Urheilu

Rallijärjestelyt ovat kiihkeimmillään Kemijärvellä: luvassa kilpailijoita torilla ja VIP-tilaisuus Puustellilla

Niklas Grönholm Tunturirallissa vuonna 2023. Tänä vuonna ralli on entistä isommin läsnä Kemijärven keskustassa. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa Kemijärvellä. Huippunimien osallistumisesta käydään kovaa spekulointia.

Helmikuun ensimmäisenä viikonvaihteena ajettavan Arctic Lapland Rallyn eli tuttavallisemmin Tunturirallin järjestelyt ovat nyt kaikkein kiivaimmassa vaiheessa. Ralli ajetaan 1.2.–3.2. Rovaniemen ja Kemijärven teillä.

Tänä vuonna ralli näkyy Kemijärven suunnalla aiempaa enemmän, sillä aivan Kemijäven keskustassa ajetaan yksi yleisöerikoiskoe ja kaupungin keskustassa on tällä kertaa myös huoltotauko.

Erikoiskoe on erittäin vauhdikas, joten yleisölle riittää katsottavaa.

Kemijärven ydinkeskustan rallijärjestelyistä vastaa Kemijärven Yrittäjät ry, joka on valjastanut ison joukon jäseniään lauantain 3.2. kisapäivään, jolloin ajetaan Kemijärvellä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ralli näkyy ja kuuluu tänä vuonna merkittävästi ihan Kemijärven keskustassa. Rallin erikoiskoe 11 starttaa Pöyliöjärventieltä ja sen maali on kirjaston kulmilla, eli erikoiskoe kulkee suurimmaksi osaksi Pöyliöjärven rannan kevyenliikenteen väylällä. Erikoiskoe on erittäin vauhdikas, joten yleisölle riittää katsottavaa, sanoo Kemijärven Yrittäjien puheenjohtaja ja rallipiireistäkin tunnettu Timo Tuominen kertoo Tunturirallin tiedotteessa.

Kemijärven yrittäjäyhdistys osallistuu Tunturirallin järjestelyihin. Yhdistyksen puheenjohtaja ja autourheilumies Timo Tuominen arkistokuvassa. Kuva: Ante Talvensaari

Erkoiskokeen maalin jälkeen kilpailijat siirtyvät Kuumaniemen torille, missä kuljettajille ja autoille on huoltotauko.

– Tori tulee täyteen kilpureita ja huoltoautoja. Se on oivallinen paikka nähdä kuljettajat ihan läheltä. Nimikirjoitusten metsästäjille tämä on loistopaikka, Tuominen kertoo.

Rallimaailman syövereissä jo 1960-luvulta lähtien vaikuttanut Tuominen kertoo tiedotteessa, että järjestelyt rallin suhteen ovat hyvin aikataulussa, ja mitään yllättävää ei ainakaan vielä ole noussut esille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös: Tunturiralliin uutuuksia Kemijärvelle – katso kartta keskustaan päättyvästä yleisöerikoiskokeesta

Koko rallin järjestelyissä on mukana 700 toimitsijaa. Tuomisen mukaan on hienoa, että Kemijärven yrittäjät ja sen jäsenet on otettu tähän joukkoon mukaan.

Mukana on vapaaehtoisia myös muista yhteisöistä, kuten Kemijärven vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta Vapepasta.

Ilmoittautuminen ralliin päättyy maanantaina 22. tammikuuta, jolloin osanottajien nimet ovat selvillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ralliautoilun someryhmissä ja kahvipöydissä liikkuu paljon huhuja, joiden mukaan jopa eräät MM-sarjan kuskeista olisivat tulossa kisaan mukaan. Esimerkiksi UrheiluUutiset.com-sivusto vihjaili jo Kalle Rovanperän osallistumisella.

Arctic Lapland Rally ajetaan kaksi viikkoa ennen Ruotsin MM-rallia, joten se tarjoisi talleille ja kuskeille hyvän tilaisuuden testata kalustoa MM-sarjan ainoaan talvikisaan.

Kemijärven yleisöerikoiskokeen reitti merkattuna kirkkaalla punaisella. Kuva: Arctic Rally, Maanmittauslaitos

VIP-tilaisuus Puustellissa

Kemijärvellä on tänä vuonna myös VIP-tilaisuus ja -alue, josta voi seurata yleisöerikoiskoetta.

Erikoiskoe 11 kulkee Taidekeskus Puustellin vierestä, ja Rovaniemen Urheiluautoilijat pystyttävät Puustellin päärakennukseen VIP-tilaisuuden. Vipin puolella voi seurata rallia ruuan ja juomien kera.

59. Arctic Lapland Ralli ajetaan Rovaniemen ja Kemijärven ympäristössä 1-3.2.

Lisää aiheesta

Oikaisu 12.1. kello 14.26: korjattu virheellinen rallin päättymispäivämäärä yhdestä kohdasta tekstiä.

Lisäys 12.1. kello 15.43: lisätty tieto myös Vapepan osallistumisesta rallitalkoisiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä