Remonttilainaa heti tilille - näin se onnistuu edullisesti

Kodin remontti voi olla laajuudesta riippuen muutamasta tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. Moni kuluttaja hakee joustoa ja lisää budjettia remonttia varten vakuudettoman lainan avulla. Remonttilainaa voidaan käyttää joustavasti kaikkiin yleisimpiin remontointi tarpeisiin.

Remonttia varten nostettavaa lainaa voi saada heti käyttöön, sillä nykyään myös pankit tarjoavat lainapäätöksen heti. Koska remonttilainaa nostetaan tyypillisesti 5 000 eurosta ylöspäin, on korkotasolla merkittävä euromääräinen vaikutus kuluihin. Remonttilainaa hakiessa pankit kannattaa kilpailuttaa, jotta saadaan mahdollisimman edullinen lainarahoitus käyttöön.

Remonttilaina voidaan nostaa vakuudettomana tai vakuudellisena

Pankit tarjoavat remonttia varten lainaa sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Vakuudeton remonttilaina on nopea ja joustavampi lainamuoto, jolloin lainaa varten pelkkä oma henkilötakaus riittää. Vakuudetonta remonttilainaa myönnetään 1 000 - 60 000 euroa riippuen hakijan työtuloista.

Vakuudellista lainaa voidaan hakea myös remonttia varten pankista, kun hakijalla on antaa riittäviä vakuuksia lainaa varten. Sopivia vakuuksia ovat asunto, mökki, metsätila ja kiinteistöt sekä arvopaperit.

Lainan korkoon vaikuttaa annettavat vakuudet ja hakijan tiedot. Vakuudellista remonttilainaa voidaan tarjota edullisemmalla korolla, sillä pankki saa lainaa varten hyviä vakuuksia. Myös vakuudettomaan remonttilainaan voi saada edullisen koron, kun laina kilpailutetaan ja nostetaan pankista.

Remonttilainan hakeminen nopeasti

Remonttilainaa voidaan hakea pankista suoraan tai vertailupalvelun kautta, jolloin lainatarjoukset kilpailutetaan eri pankeissa. Lainan kilpailuttaminen on järkevää, sillä vertailun avulla löydetään itselle sopivin ja paras korko lainaan.

Käytännössä remonttilainaa voidaan hakea suoraan verkosta nopealla verkkohakemuksella. Hakemukseen tulee ilmoittaa tarvittavat tiedot hakijan tuloista, perustiedot, menot, käytössä olevat lainat, asumismuoto ja työsuhteen kesto. Lisäksi hakemukseen ilmoitetaan haettavan rahoituksen määrä ja käyttötarkoitus.

Hakemukseen ei tarvitse toimittaa liitteitä. Lainatarjouspyyntö ei sido mihinkään, joten se on hyvä tapa tarkistaa saatavilla oleva rahoitus. Usein pankit lähettävät heti alustavan lainatarjouksen, joten lainojen vertailu on nopeaa lainapalvelussa.

Lainaa heti tilille allekirjoitetun lainasopimuksen jälkeen

Pankit voivat maksaa vakuudettoman lainan heti tilille, kun lainasopimus on allekirjoitettu ja tarvittavat liitteet on toimitettu. Koska kuluttaja saa heti alustavan lainatarjouksen pankista, on tämä vielä ehdollinen liitteiden läpikäyntiin.

Käytännössä pankit tarkistavat liitetiedoista, että annetut tiedot tuloista pitävät paikkansa. Jos ilmoitetut tiedot pitävät paikkansa ja sopimus on allekirjoitettu, voidaan laina maksaa tilille. Lainan maksusta tilille on eroja eri pankkien välillä. Osa voi maksaa lainan heti tilille, osa pankeista maksaa lainan 1 - 3 arkipäivässä.

Vertaa lainassa todellista vuosikorkoa

Helpoin tapa löytää edullisin remonttilaina on laittaa todellisen vuosikoron perusteella lainatarjoukset edullisuus järjestykseen. Kun lainaa haetaan maksuttoman vertailupalvelun kautta, laitetaan tarjoukset automaattisesti järjestykseen halvimmasta kalliimpaan.

Todellinen vuosikorko on nimelliskorkoa parempi mittari hinnasta, sillä lainan korko ei ole ainoa kuluerä lainassa. Koron lisäksi lainasta peritään tilinhoitomaksu ja mahdollinen avauspalkkio. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki kustannukset vuositasolla.

Koron vertailu on tärkeää, sillä pankkien tarjoamissa remonttilainan hinnoissa on suurta vaihtelua. Vaikka suurin osa pankeista kilpailee hinnalla, voi osa tarjota isompaa lainasummaa ja kilpailla rahoituksen saatavuudella.

Yleensä paras remonttilaina on se, jossa on matalin kustannus. Poikkeuksena tähän on se, mikäli edullisin luotto ei ole riittävän suuri remontin viimeistelyyn. Tällöin isompi lainasumma hieman kalliimmalla korolla voi olla perusteltua ottaa, jotta remontti saadaan tehtyä valmiiksi.

Remonttilaina nostetaan kertalainana

Toisin kuin osa pienemmistä vakuudettomista lainoista, remonttilaina kannattaa aina nostaa kertalainana. Kertalaina eli normaali kulutusluotto maksetaan yhdellä kertaa tilille ja maksetaan takaisin tasaerissä sovitulla maksuajalla.

Maksuaikaa voi saada jopa 15 vuoteen asti. Osa pankeista tarjoaa vakuudetonta lainaa maksimissaan 8 - 10 vuodelle ja myös lainasumma vaikuttaa tarjottuun maksuaikaan.

Maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierän määrään. Usein takaisinmaksu tapahtuu tasaerissä, jolloin lainan kuukausierä pysyy vakiona koko laina-ajan. Tällöin laina menot omassa budjetissa on helppo arvioida, sillä kuukausierä ei muutu laina-aikana.

Rahoitusta voi käyttää myös mökin remonttiin

Kun laina nostetaan ilman vakuuksia, voi lainanottaja valita vapaasti lainan käyttökohteen. Moni nostaakin remonttilainaa mökin kunnostamiseen tai esimerkiksi saunarakennusta varten.

Lainaa voidaan joustavasti käyttää myös mihin tahansa muuhun käyttötarpeeseen. Sen avulla voidaan lähteä matkalle, jos budjetti remontti alittui tai ostaa kodinkoneita kotiin. Lainaa ei kuitenkaan kannata nostaa turhaan ylimääräistä, sillä lopulta korot ja pääoma tulee maksaa takaisin. Vakuudettoman lainan voi maksaa milloin vain pankille takaisin, myös etuajassa kokonaan tai osittain.

Kolme vinkkiä remonttilainaa harkitsevalle

Remonttilainan nostaminen voi olla järkevää, kun omia säästöjä ei ole riittävästi remonttia varten. Kokosimme alle neljä tärkeintä asiaa, jota remontti rahoituksen hankkijan kannattaa miettiä ennen lainan nostamista.

1.Mikä on tarvittava lainamäärä remonttia varten?

Lainaa on turha nostaa liian paljon, sillä maksat aina lainasta korkoa ja muita kuluja juoksevasti. Vaikka lainan voi maksaa etuajassa pois milloin vain, ei lainaa kannata nostaa tilille turhaan liian paljon. Toisaalta rahoitustarvetta ei kannata aliarvioida, jotta laina rahat riittävät varmasti remonttia varten.

2.Onko minulla riittäviä vakuuksia pankille vakuudellista lainaa varten?

Jos hakijalla on riittäviä vakuuksia lainalle, kannattaa laina nostaa vakuudellisena. Tällöin korkotasoa saadaan alaspäin. Moni nostaa lainan vakuudettomana, sillä riittäviä vakuuksia ei ole tai remontti halutaan aloittaa nopeasti ja joustavammalla rahoituksella.

3.Muistinko kilpailuttaa remonttilainan?

Lainan kilpailuttaminen on helpoin tapa selvittää edullisin korko omaan lainaan. Koska kilpailuttaminen ja lainojen vertailu on maksutonta, kannattaa kaikki vakuudettomat lainat vertailla huolella.

Vakuudeton laina kannattaa aina vertailla

Remonttilainan hinnoissa on suuria eroja myös pankkien välillä. Pankit tekevät asiakaskohtaisen hinnoittelun lainaan, joten hakija voi saada hyvin erilaisia lainatarjouksia eri pankeista.

Remonttilainaa voidaan käyttää materiaalien hankintaan, työntekijöiden palkkaamiseen tai mihin vain. Jos laina nostetaan vakuudettomana, voidaan lainarahaa käyttää myös muuhun kuin remonttia varten. Yleisiä remontti rahoituksen käyttökohteita ovat keittiöremontti, kylpyhuoneen ja vessan saneeraus, peruskorjaus, pihan tai saunarakennuksen remontti ja pintaremontti.

Jos lainan tarve on alle 60 000 euroa ja riittäviä vakuuksia ei ole antaa pankille, voidaan remonttilaina nostaa vakuudettomana pankista. Lainan hakeminen ei sido mihinkään ja on maksutonta, joten lainatarjouksen pyytäminen on turvallista milloin vain.