Paikallisuutiset

Sallasta Vuoden retkipaikka? – vielä ehtii äänestää

Sallan kansallispuiston perustamisen ansiosta alueella on uusittu monia taukopaikkoja. Kuvassa Tunturilammen tulipaikka taukokatoksineen. Kuva: Esa Keskinen

Vuonna 2022 perustettu Sallan kansallispuisto on Suomen uusin kansallispuisto.

Retkipaikka-sivusto hakee jälleen Vuoden retkipaikkaa.

Mukana on tällä kertaa myös Sallan kansallispuisto. Lisäksi Lapista ehdolla on Kevon reitti Utsjoelta.

Esittelytekstin mukaan Suomen uusin kansallispuisto Salla on malliesimerkki siitä, että julkisilla pääsee saapumaan kansallispuistoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sivustolla todetaan, että Salla on ollut perinteikästä retkeilyseutua pitkään, minkä ansiosta alueella on kattava valikoima reittejä ja taukopaikkoja.

– Kansallispuiston luonto on aitoa Lapin taikaa tuntureineen, kuruineen, soineen ja järvineen. Myös kirkassilmäiset lähteet luomoavat Sallassa, ja sopivien kohteiden kirjosta löytää omansa niin vaeltava erämaasielu kuin taaperoiden tähdittämä perhekin, esittelytekstissä kirjoitetaan.

Tänä vuonna ehdokkaita yhdistää niiden erilaisuudesta huolimatta saavutettavuus julkisilla. Sallan saapumisohjeissa hehkutetaan sivustolla seuraavasti: ”Bussi Kemijärveltä – jonne pääsee myös junalla! – tuo Sallan kansallispuiston ääreen Sallatunturin helmalle.”

Äänestys sulkeutuu maanantaina 15. tammikuuta, ja voittaja julkistetaan myöhemmin samalla viikolla Matkamessuilla. Äänestämään pääsee tästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kisan järjestäjä Retkipaikka on Suomen suosituimpia luontomatkailusivustoja, joka tavoittaa 250 000 suomalaista viikottain. Retkipaikan juttuja on luettu sen mukaan yli 32 miljoonaa kertaa ja sen palveluilla on vuosittain 1,2 miljoonaa eri käyttäjää. Medialla on myös yli 30 000 myytyä kirjaa ja 15 jaksoa Metsien kätkemä -televisiosarjaa Yle Areenassa.

Retkipaikka toimii Suomen luontokeskus Haltiasta Espoosta Kolin luontokeskus Ukosta käsin.

Vuoden retkipaikan äänestyslinkki.

Äänestys

Vuoden Retkipaikka 2024 -ehdokkaat:

Utö, Parainen

Hailuoto

Ruissalo, Turku

Billnäs, Raasepori

Punkaharju, Savonlinna

Kymijoen ulkoilureitti, Kouvola

Kevon reitti, Utsjoki

Sallan kansallispuisto, Salla

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä