Kulttuuri

Sallalaislähtöinen muusikko Eereka julkaisi EP-levyn

Eerekan kappaleet ovat soineet eri radiokanavilla. Muusikko on parhaillaan valmennuksessa, jossa hän saa oppia Suomen musiikkialan huipuilta.

Kuva: Laura Luukkonen

Sallasta lähtöisin olevan Eerekan artistinimen takaa löytyy muusikko ja musiikkikasvattaja Eerika Hänninen, joka aloitti koululaisena pianotunnit Koillis-Lapin musiikkiopistossa. Sittemmin hän on valmistunut muusikoksi Kao konservatoriosta Kajaanista ja viimeisimpänä kasvatustieteen maisteriksi Oulun yliopistosta pääaineenaan musiikkikasvatus.

Eerekan tarina alkoi vuonna 2018, jolloin Hänninen alkoi kirjoittaa lauluja. Ensimmäinen laulu julkaistiin 2021. Nyt Eereka asuu Oulussa.

Hänet valittiin vuonna 2022 Rytmi-instituutin Artistivarikko-valmennukseen, jossa hän on saanut kehittää artistiuttaan Suomen musiikkialan huippujen johdolla. Eerekan kevät huipentuu 5.5. julkaistavan EP-levyn julkaisuun. Levyn nimi on Vuodenaikoja. Kyseessä on neljän kappaleen julkaisu, jossa jokainen laulu kietoutuu yhteen vuodenaikaan. Fyysiseltä painokselta löytyy lisäksi yksi extrabiisi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

EP-levy tarkoittaa levyä, joka on pitempi kuin single mutta lyhyempi kuin albumi.

Jo aiemmin julkaistut singlet Heinäkuu ja Ensilumi ovat soineet eri radiokanavien, muun muassa Yle Suomen taajuuksilla. Levyn teeman taustalta löytyy henkilökohtainen selitys.

– Olen aina rakastanut vuodenaikojen eri tunnelmia, ja olen luovimmillani vuodenaikojen vaihtuessa. Jokaiseen lauluun on taltioitu oma tarinansa. Pohjoisen luonto, Sallassa syntyminen sekä Oulussa asuminen ovat varmasti vaikuttaneet laulujen syntyyn, Eereka kertoo.

Vuodenaikoja-EP-levy julkaistiin 5.5.2023. Levy tulee myyntiin Sallan Wilderness Parkiin eli Poropuistoon. Sen voi tilata myös Eerekan nettisivuilta eereka.webnode.fi tai kuunnella suoratoistopalveluista, kuten Spotifystä tai Youtubesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä