Paikallisuutiset

Sallan kauppakeskus laitetaan myyntiin

Konkurssipesä on huolehtinut kiinteistöstä talven ajan. Rakennukselle haetaan nyt ostajaa.

Sallan Kauppakeskukselle haetaan uutta omistajaa. Myynti käynnistyy helmikuun puolenvälin tienoilla.

Kauppakeskus asetettiin konkurssiin viime elokuussa yhtiön ajauduttua maksuvaikeuksiin yhden suuren osakkaan maksamattomien vastikkeiden vuoksi, ja konkurssipesän hoitajaksi määrättiin asianajaja Jorma Haavikko . Hänen tavoitteenaan on, että kiinteistölle löytyy ostaja ja että vuokralla olevien yritysten toiminta ja asukkaiden elämä voi jatkua normaalisti.

– Vastikkeista ja vuokrista on kertynyt konkurssipesälle sen verran rahaa, että sähköt ja lämmöt on voitu maksaa, ja yritykset ovat voineet toimia ja asukkaat asua kodeissaan toistaiseksi normaalisti, Haavikko kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 1966 rakennettu kiinteistö sijaitsee Kuusamontien varressa keskeisellä paikalla. Siinä toimivat Simpsetti ja Parturi-kampaamo Lissu, ja yläkerrassa on 12 asuntoa. Aiemmin rakennuksessa ovat toimineet muun muassa Siwa ja R-kioski.

Lue myös:

Sallan keskustassa asetettiin kiinteistöosakeyhtiö konkurssiin – taustalla virolaisyhtiö ja vastikerästejä

Asunnot on remontoitu

Haavikon mukaan rakennuksessa on korjausvelkaa, mutta esimerkiksi yläkerran asunnot ja niiden ikkunat on remontoitu. Suureen kiinteistöön mahtuu monenlaisia tiloja. Osa niistä on ollut pitkään tyhjillään, kun taas osasta on pidetty hyvää huolta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ostajalla on useita vaihtoehtoja. Hän voi esimerkiksi perustaa kokonaan uuden kiinteistöosakeyhtiön esimerkiksi vanhojen osakkeenomistajien kanssa, Haavikko kertoo.

Hän ei kerro konkurssipesän velkamäärää julkisuuteen.

Jos kiinteistölle löytyy ostaja, kauppahinta jaetaan velkojille vahvistetun jakoluettelon mukaan. Jos varoja jää yli, ne jäävät yhtiöön ja osakkaat voivat jakaa rahat yhtiön purkamisen jälkeen.

Simpsetti jatkaa tiloissa

Kiinteistössä pitkään vuokralla toiminut Simpsetin yrittäjä Jaana Lassila jatkaa kaupankäyntiä kuten ennenkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän kumoaa huhut, joiden mukaan yritys olisi muuttamassa Sallan kirkonkylällä toisiin tiloihin. Lassila toteaa, ettei ole lähdössä erinomaiselta liikepaikalta mihinkään.

– En muuta tästä. Tietenkin sitten lähtisin, jos talo jäisi kylmilleen, mutta sellaista ei ole näköpiirissä. Kaikki on toiminut talven ajan normaalisti, lämpöä on riittänyt, hän sanoo.

Hänen mukaansa rakennus vaikuttaa olevan terve eikä esimerkiksi sisäilmaongelmia ole ollut.

Kiinteistöosakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Paavo Moilanen odottaa, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Asiat ovat nyt konkurssipesän hoitajan käsissä, ja hallitus seuraa tilannetta.

Tämä on ollut raskas talvi?

– Tämähän on vain elämää. Toisissa maissa tippuu pommeja niskaan. Ei tässä ole hätää, sähköä ja lämpöä on riittänyt. Asioihin pitää olla positiivinen näkökulma.

Kunta seuraa tilannetta

Sallan kunta on seurannut tilannetta tarkasti. Hätätilanteessa, eli jos tilat olisivat jäämässä kylmilleen, kunta auttaisi asukkaita ja tarjoaisi heille asuntoja.

Kunnanjohtaja Erkki Parkkinen toteaa, että kunta pyrkii edistämään tilannetta mahdollisuuksiensa mukaan samaan tapaan kuin se muutoinkin vie alueen elinvoimaa eteenpäin.

– Kunnalla on vahva tahtotila, että rakennus pysyy käytössä. Teemme omalta osaltamme töitä, että ratkaisu löytyisi ja että muihinkin alueella tyhjillään oleviin liiketiloihin löytyisi käyttäjät, hän sanoo.

Kunta ei ole tukenut kiinteistöosakeyhtiötä rahallisesti.

Sallan Kauppakeskus Oy:n talousvaikeudet alkoivat joitakin vuosia sitten, kun virolainen JOS Trading Oü osti yli puolet kiinteistöosakeyhtiön osakkeista ja jätti vastikkeensa maksamatta pitkältä ajalta. Kiinteistöosakeyhtiö otti osakkeet hallintaansa, mutta rästejä oli ehtinyt kertyä. Yhtiön hallitus haki konkurssia itse viime kesänä.

Sallan kauppakeskuksen kiinteistö laitetaan pian myyntiin. Kiinteistöosakeyhtiö on ollut konkurssissa loppukesästä lähtien.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä