Paikallisuutiset

Sallan kunta vuokraa entisen K-kaupan tilat ja aikoo siirtää tiloihin uutta toimintaa

K-market Puolukan kiinteistö Sallassa on ollut tyhjillään keväästä asti. Uusi K-market on rakennettu S-marketia vastapäätä. Kuva: Koti-Lappi

Sallan kunnanhallitus hyväksyi äänin 2-6 määräaikaisen vuokrasopimuksen, jolla kunta vuokraa entisen K-market Puolukan tilat niiden omistaja Pentti Eskeliseltä.

Hallitus valtuutti kunnanjohtajan ja teknisen johtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen.

Kunta aikoo siirtää tiloihin muun muassa kirpputori Välikäden, ja pyrkimyksenä on saada tiloihin myös ulkopuolista yritystoimintaa. Tiloihin voisi tulla myös paikallisten tuotteiden tori.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunta perustelee kiinteistön vuokraamista useilla syillä, esimerkiksi sillä, että tyhjilleen ja kylmilleen keskelle kylää jäävät tilat vaikuttaisivat katukuvaan kielteisesti. Kirpputori sijaitsee nyt paikassa, jonne liikuntaesteiset eivät pääse kulkemaan rappusten takia.

Matti Tervonen (ps.) esitti kokouksessa, että Sallan kunta ei vuokraisi kiinteistöä, ja Maija Ahola (ps.) kannatti esitystä. Äänestyksessä Sinikka Kangas (kesk.), Kaisa Isojärvi (vas.), Tuula Pennanen (sd.), Jorma Kellokumpu (kesk.), Pekka Moilanen (kesk.) ja Marita Leskinen (kesk.) kannattivat kunnanjohtajan pohjaesitystä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä