Paikallisuutiset

Tehemä pois -palkinto Sallaan: ”Tuonut Sallan katukuvaan uutta positiivista ilmettä”

Vuoden 2023 Tehemä pois -järjestöpalkinnon saaja on Sallan Taideseura ry.

Leena Meinilä toimii yhteyshenkilönä tilojen vuokraamisessa. Kuvassa hän on Sallan Taideseuran kesänäyttelyn kahviossa. Arkistokuva. Kuva: Terttu Pohtila

Lapin maakunnan järjestöneuvottelukunta palkitsee vuonna 2023 Tehemä pois -palkinnolla Sallan Taideseura ry:n.

Tehemä pois -järjestöpalkinto myönnetään järjestöille tai verkostoille, jotka ovat toiminnallaan innostaneet, edesauttaneet ja rakentaneet yhteistyötä järjestöjen tai muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lapin liitto kuvaa tiedotteessaan, että Sallan taideseura edistää pienessä kunnassa hyvinvointia kulttuurin keinoin ja vapaaehtoisvoimin. Toiminta on myös ylisukupolvista ja yhteistyötä tehdään paikallisten koulujen, kunnan ja yrittäjien kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sallan taideseura on ottanut tyhjän liikekiinteistön käyttöön Sallan keskustassa. Seura perusti Sallan Vaatteen ja Veikon Koneen tiloihin syyskuun alusta myynti- ja työskentelytilan alan yrittäjille ja harrastajille. Tiloissa oli kesän ajan yhdistyksen perinteinen kesänäyttely ja kahvila.

Koti-Lappi kertoi uudesta Lyylin salonki -nimen saaneesta tilasta elokuussa.

Salongista on muodostunut kohtaamispaikka, joka on tuonut Sallan katukuvaan uutta positiivista ilmettä, palkintoperusteluissa todetaan. Lyylin salongin perustaminen kautta yhdistys on tuonut toimintaansa esille ja edistänyt omalla toiminnallaan paikallisten taitelijoiden näkyvyyttä.

Lyylin salongissa järjestetään tapahtumia ja kursseja ja siellä on kahvila ja paikallisten käsitöiden myyntiä. Salongissa kokoontuu kansalaisopiston kuvataideryhmä, koululaiset vierailevat siellä käsityötunnillaan ja tilassa järjestetään kaikille avoimia joulumyyjäisiä sekä tarjotaan taiteilijoille yksityisnäyttelytilaa. Kaikki toiminta tehdään vapaaehtoisvoimin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Palkintoa haettiin tänä vuonna 9 eri taholle, joista kaikilla oli neuvottelukunnan mukaan merkittävää lappilaisten hyvinvointia lisäävää toimintaa. Järjestöneuvottelukunnan puheenjohtajan Hilkka Halosen mukaan valinta oli vaikea ja hän kiittää kaikkia palkinnon hakijoita vaikuttavasta toiminnasta.

Palkinto luovutetaan 17.11. Sodankylässä pidettävässä Lapin maakunnallisessa Järjestöfoorumissa.

Maakunnallinen Järjestöneuvottelukunta on Lapin liiton hallituksen nelivuotiskausittain nimeämä järjestöjen ja aluekehitysviranomaisten yhteistyöelin. Neuvottelukunta palkitsee vuoden vapaaehtoisen toimintamuodon tai vapaaehtoisteon.

Sallan kulttuurikentälle tuli hiljattain toinenkin tunnustus, kun Sallan teatteriryhmä voitti Kouta-festivaalilla Vuoden lappilainen harrastajateatteriteko -palkinnon.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä