Paikallisuutiset

Uusi liikunnanohjaaja muutti perheen perässä – "Kemijärvellä on huippuhyvät liikuntapaikat"

Kemijärven tuore liikunnanohjaaja kehuu liikuntahallia, uimahallia, jäähallia ja ulkoliikuntapaikkoja. Yksi toive hänellä kuitenkin on.

Kemijärvellä on aloittanut uusi liikunnanohjaaja. Limingasta kotoisin oleva Pekka Makkonen aloitti liikunnanohjaajana Kemijärvellä elokuun alussa. Hän seuraa tehtävässä Harri Tepsaa , joka on muuttanut paikkakunnalta.

Makkonen muutti Kemijärvelle Rovaniemeltä perheen perässä noin vuosi sitten.

Työ sisältää liikuntapalveluiden kehittämistä ja toteuttamista sekä vuorojen hallinnointia. Lisäksi siihen kuuluu kerhojen, uimakoulujen ja kansalaisopiston kurssien ohjaamista uima- ja liikuntahallilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kemijärvellä on huippuhyvät liikuntapaikat: liikuntahalli, uimahalli, jäähalli ja ulkoliikuntapaikat. On pienen paikkakunnan etu, että ruuhkaa ei ole missään, Makkonen sanoo.

Paikkakunnalla on myös kaiken ikäisille hyvät mahdollisuudet ilmaiseen omatoimiseen harrastukseen esimerkiksi urheilukentällä, kuntoportaissa, frisbeegolfradalla, Ahvensalmen kentän elinkaaripuistossa ja ulkoilureiteillä.

Reittejä siistien

Myös kansalaisopistossa on tarjolla liikunnan saralla monenlaista, esimerkiksi erilaisia puistojumppia.

– Puistojumpan yksi tavoite on tutustua elinkaaripuistoon ja madaltaa kynnystä sen omatoimiseen käyttöön, Makkonen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäinen puistojumppa alkoi 17. elokuuta.

Ongelmana pienellä paikkakunnalla on väen vähyys joukkuelajeja ajatellen. Seuratoiminta on kuihtunut, kun nuoria on vähän.

Makkonen kehuu kaupungin harrastusmahdollisuuksia, mutta pieni toive hänellä on.

– Toivon, että kaupungin vesistöjen lähellä olevia kävely- ja maastopyöräreittejä saataisiin kunnostettua ja kehitettyä. Se ei vaatisi suuria investointeja vaan raivaamista ja siistimistä. Lisäksi reittien tulee olla hyvin ohjeistettuja, että ne palvelevat paikallisten lisäksi myös matkailijoita. Kun tänne tullaan, täällä ihastellaan vesistöjä ja hienoja vaaramaisemia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Raivaamiseen ja reitittämiseen voisi työllistää ja kouluttaa henkilöitä esimerkiksi palkkatuella.

Uudet Facebook-sivut

Liikuntapalveluilla on nyt uudet Facebook-sivut nimellä Liikkuva Kemijärvi. Instagramista palvelut löytää nimellä @liikkuvakemppa.

Makkonen vinkkaa ottamaan ne seurantaan, sillä niille päivitetään aktiivisesti ajankohtaisia liikunta- ja hyvinvointiasioita.

Pekka Makkonen aloitti työnsä liikunnanohjaajana Kemijärvellä elokuun alussa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä