Paikallisuutiset

Valtuustoaloite: Aallonmurtajat ja rantautumispaikat pidettävä kunnossa

Kemijärven kaupunginvaltuuston kokouksessa tehtiin valtuustoaloite, joka koskee aallonmurtajien ja rantautaumispaikkojen kunnossapitoa.

Valtuustoaloitteen teki varavaltuutettu Jorma Särkelä, ja sen on allekirjoittanut hänen lisäkseen kymmenen valtuutettua.

Aloitteessa todetaan, että Isollakylällä on hyvä laskupaikka ja venetelat, mutta länsituulella veneiden lasku ja nosto samoin kuin rantautuminen on vaarallista. Alueelle tuleekin aloitteen mukaan aallonmurtaja Markku Koiviston ja Jorma Särkelän rakentaman aallonmurtajan jatkeeksi yleisen venerannan suojaksi Kemijärven säännöstelyn kehittämisrahoilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suuria ongelmia ja vaaranpaikkoja ovat aloitteen mukaan myös Ämmälän ja veneenlasku- ja rantautumispaikalla etelätuulella, ja Kalkonkannan veneenlaskupaikalla etelätuulella veneenlasku on mahdotonta, joten näillekin alueille tulee rakentaa aallonmurtajat Kemijärven säännöstelyn kehittämisrahoilla.

Veneenlaskupaikka ja aallonmurtaja tarvitaan aloitteen mukaan Ailanganlahteen. Muutkin rantautumispaikat ja veneiden säilytysrannat tulee tarkastaa käytön ja tuuliolosuhteiden kannalta, ja tarvittaessa rakentaa aallonmurtajat ja muut rakenteet Kemijärven säännöstelyn kehittämisvaroilla.

Aloitteen mukaan Kalkonniemeen tulee rakentaa rakentaa Piilopadon päähän L-haara estämään hiekan kulkeutuminen uimarannalta padon päähän ja siitä Kalkonhautaan. Esteen päähän on rakennettava laituri, jotta matkustaja-aluksilla voitaisiin kuljettaa matkailijoita ja uimareita kaupungin satamasta Kalkonniemeen uimaan ja auringonottoon.

Kaupunki on ostanut Kemijärven yhdistetyltä jakokunnalta noin 11 hehtaarin suuruiset ranta-alueet, joilla osalla on rakennettuja venevalkamia aallonmurtajineen. Aloitteessa todetaan, että kaupungin täytyy niitä jatkossakin ylläpitää ja kunnostaa Kemijärven säännöstelyn kehittämisrahoilla, jota vuositasolla käytössä 180 000 euroa. Kemijärven kaupungin, Lapin ely-keskuksen ja Kemijoki Oy:n osuus on kunkin 60 000 euroa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä