Viihde

Yleisön toiveet kuultiin viimeinkin! ‒ Kemijärvelle sijoittuva kulttisarja Taivaan tulet jälleen katsottavissa

Taivaan tulet -televisiosarjan kuvaukset käynnissä Kemijärven keskustan uimarannalla. Yle julkaisi sarjan tällä viikolla jälleen nähtäväksi Yle Areenaan. Kuva: Erkki Hautala / Koti-Lapin arkisto

Kemijärvellä tehdyn televisiosarjan kaudet ovat nyt nähtävillä verkossa Yle Areenassa.

Yleisradio on julkaissut Taivaan tulet -televisiosarjan katsottavaksi Yle Areenaan yleisön toivomuksesta.

Taivaan tulet on Kari Väänäsen ohjaama ja käsikirjoittama Kemijärvelle sijoittuva televisiosarja, jota Yle TV2 esitti vuosina 2007–2014. Yle Draaman tuotantoa tehtiin neljä kautta ja se kuvattiin paikkakunnalla. Sarja on ollut myös aikaisemmin nähtävillä Yle Areenassa.

Sarja saavutti heti suuren suosion

Kulttimaineeseen nousseessa sarjassa poliisikonstaapeli Rauni Väänänen palaa kotiseudulleen Kemijärvelle, eli taivaan tulien kaupunkiin. Sarja seuraa hänen sopeutumistaan takaisin Lapin tapoihin ja poliisityöskentelyyn. Poliisia työllistävät erilaiset rikokset ja kaupungin oma kopla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rooleissa nähdään Kari Väänänen, Ria Kataja, Risto Salmi, Sari Havas ja Juha Veijonen. Sarjassa hyödynnettiin myös runsaasti paikallisia avustajia.

Taivaan tulet oli suosittu ja keräsi parhaimmillaan yli 900 000 katsojaa. Kari Väänäsellä oli aikeissa tehdä vielä lisää sarjaa, mutta jatkokausia ei enää hänen mukaansa tilattu.

Linkki sarjan Yle Areena -sivulle.

Sarjan No Mans Land -baari palveli jonkin aikaa kaupungin turistipisteenä. Sarja vetää edelleen matkailijoita Kemijärvelle. Arkistokuva. Kuva: Erkki Hautala

Tekstiä korjattu 8.9. kello 18.14: poistettu pääkuvasta väärä vuosiluku.

Lisää aiheesta