Yrittäjä, ethän tee näitä virheitä yrityslainaa hakiessasi?

Yrityslaina voi mahdollistaa yrityksen kasvun, mutta vain, jos sitä haetaan oikein perustein ja oikeaan aikaan.

Yrityksen kasvun kannalta on tärkeää valita oikeat rahoitusmuodot. Ulkopuolinen rahoitus, kuten yrityslaina, voi olla monessakin tilanteessa harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Yrittäjän on punnittava rahoitusvaihtoehdot huolellisesti yrityksensä tarpeiden ja tavoitteiden mukaan sekä pyrittävä välttämään pahimmat sudenkuopat yrityslainaa hakiessaan.

Nämä 4 virhettä toistuvat yrityslainoja haettaessa

1. Yrityslainaa harkitaan liian myöhään, kun kassanhallinnassa on jo ongelmia.

Ennakointi on kaiken a ja o, mikä korostuu yrityslainan hakemisen oikea-aikaisuudessa. Yrittäjät voivat olla joko liian optimistisia ja toiveikkaita tai epäröidä ulkopuolisen rahoituksen hakemista, jolloin lainapäätöksen tekeminen venyy liikaa. Tällöin kassanhallinta on jo haastavaa, mikä vaikeuttaa lainan saamista tai voi johtaa epäedullisiin lainaehtoihin.

2. Yrityslainaa ei vertailla.

Yrityslainan vertailu on ainoa keino varmistua siitä, että yritys löytää tarpeisiinsa parhaiten sopivan yrityslainan. Yrityslainojen vertailun kautta yrittäjän on helppo vertailla lainan korot, joissa on merkittäviäkin eroja eri lainanmyöntäjien välillä. Vertailemista ei kannata jättää väliin varsinkaan siksi, että se veisi merkittävän määrän aikaa – esimerkiksi suomalainen lainavertailupalvelu Sortter on tehnyt yrityslainojen vertailusta helppoa, nopeaa ja maksutonta.

3. Yritys ei tunnista kasvupotentiaalia tai näe kaikkia mahdollisuuksia ajoissa.

Rajoittunut näkemys on yksi keskeinen haaste yrityksen kasvulle: jos yritys keskittyy liikaa nykyhetkeen ja olemassa olevaan toimintaansa, uusia kasvumahdollisuuksia ei tunnisteta ja mahdollisiin markkinoiden muutoksiin reagoida ajoissa. Tämä heijastuu suoraan yrityslainan hakemiseen, jota ei tehdä oikea-aikaisesti tai lainkaan.

4. Aloitteleva yrittäjä ei uskalla hakea yrityslainaa.

Aloittelevat yrittäjät ovat ymmärrettävästi epävarmoja yrityslainaprosessista sekä siihen liittyvistä vaatimuksista. Velan ottaminen yrityksen alkutaipaleella voi tuntua pelottavalta, mutta samaan aikaan olla myös este liiketoiminnan vahvalle aloitukselle. Sortterin kautta myös aloittelevat yrittäjät voivat hakea yrityslainaa ja taklata rahoitukseen liittyvät haasteet ajoissa.

Yrityslaina kannattaa aina vertailla – tee se vaivattomasti Sortterilla

Yrityslainan mahdollisuudet kannattaa pitää mielessä yrityksen alkumetreiltä alkaen, jotta yrityslaina nostetaan käyttöön riittävän ajoissa. Yrityslainat kannattaa aina vertailla, sillä vertailu mahdollistaa edullisemmat rahoituskustannukset.

Mikäli yrityslainojen vertailua ei halua tehdä itse, voi sen tehdä sujuvasti Sortterin lainavertailupalvelussa. Sortterin kautta saat yhdellä hakemuksella useita yrityslainatarjouksia, eikä hakemuksen täyttäminen kestä kauaa. Lainatarjoukset saapuvat nopeasti, usein jopa saman työpäivän aikana, jolloin tarjouksia pääsee vertailemaan ilman turhaa odottelua.

Voit vertailla yrityslainat Sortterilla vakuudettomana 250 000 euroon saakka, 1–48 kuukauden maksuajalla ja täysin ilmaiseksi.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Anni Karjalainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.