Paikallisuutiset

Kemijärvelle perustettiin elinvoimajohtajan virka hyvinvointialueeseen liittyneen hallintouudistuksen yhteydessä. Kuva: Esa Keskinen

Kemijärvelle valittiin elinvoimajohtaja: viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisella on sukujuuria alueella

Elinvoimajohtajan virka päätettiin perustaa viime marraskuussa.

Kemijärven kaupunginvaltuusto päätti elinvoimajohtajan kaupunginhallituksen esityksestä maanantaina.

Valtuusto valitsi yksimielisesti Kemijärven elinvoimajohtajaksi kasvatustieteiden maisteri Anne Karppisen Lehmosta Kontiolahdelta.

Kaupunginhallitus esitti hänen valintaansa haastattelujen ja soveltuvuustestin tulosten perusteella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Karppinen on työskennellyt aikaisemmin Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikkönä. Riveria on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön järjestäjistä. Riveriassa opiskelee vuosittain noin 17 000 opiskelijaa. Henkilöstömäärä on noin 700.

Karppinen on työskennellyt kehityspäällikkönä, suunnittelujohtajana, osastonjohtajana sekä ammattitaidon SM kilpailun kilpailu- ja tapahtumajohtajana. Lisäksi hän on ollut oman toimen ohella Riverian koulutuspalvelu Oy:n toimitusjohtaja.

– Äitini suku on Kemijärveltä kotoisin ja olen viettänyt aikaa Kemijärvellä lapsena ja nyt aikuisena loma-aikoina. Todella upeaa päästä sinne, Karppinen kertoi Koti-Lapille valintansa jälkeen.

Karppinen haki myös Kemijärven kaupunginjohtajan tehtävään, mutta veti hakemuksensa pois. Hän kertoi Koti-Lapille hakuprosessin aikana, että hän oli kiinnostuneempi elinvoimajohtajan tehtävästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anne Karppinen on työskennellyt aikaisemmin koulutuskuntayhtymä Riveriassa. Kuva: Anne Karppisen albumi

14 hakijaa

Elinvoimajohtajan virkaa haki 14 henkilöä, joista kolme täytti viran kelpoisuusehdot. Niitä olivat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, kokemus kuntasektorin johtamis- ja esihenkilötyöstä, kokemus kaupunkiympäristön kehittämisestä ja hankejohtamisesta sekä talous- ja hallinto-osaaminen.

Valtuusto päätti perustaa viran viime marraskuussa. Hakukierroksia oli kaksi, sillä ensimmäisellä kerralla virkaa haki vain kuusi henkilöä, ja joukko ei ollut haastattelutyöryhmän mukaan tarpeeksi kattava.

Viran perustaminen liittyy hallintouudistukseen, joka tehtiin sosiaali- ja terveysasioiden siirtyessä maakunnan eli hyvinvointialueen vastuulle.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä