Ajankohtaista

Kemijärven kaupunginjohtajaksi haastatellaan neljä jatkoon päässyttä henkilöä. Kuva: Esa Keskinen

Kemijärven kaupunginjohtajakisassa jäljellä neljä henkilöä – hakemuksensa pois vetänyttä esitetään elinvoimajohtajaksi

Kemijärven kaupunginjohtajan paikkaa tavoittelee neljä henkilöä, jotka haastatellaan ensi tiistaina.

Kemijärven kaupunginjohtajan valintaa edeltää valintatyöryhmän kaksivaiheinen haastattelu, jonka ensimmäisen vaiheen haastattelu oli keskiviikkona 17.5. Haastatteluun kutsuttiin seitsemän henkilöä, joista yksi veti hakemuksensa pois.

Toinen haastattelukierros on ensi tiistaina 23.5. Toisessa haastattelussa on mukana enää neljä hakijaa, jotka työryhmässä keskustelun jälkeen todettiin halutun profiilin mukaisiksi.

Valintatyöryhmä tiedotti asiasta torstaina 18.5. sähköpostitse. Tiedotteessa ei kerrottu haastatteluun valittujen nimiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koti-Lapin keräämien tietojen perusteella tiistaina haastateltaisiin Laura Lakso, Pekka Iivari, Päivi Vauhkonen ja Seppo Selkälä.

Pelkosenniemen Kairalassa asuva Laura Lakso työskentelee projektipäällikkönä. Lakso on ollut keskustan ehdokkaana Lapista aluevaaleissa ja eduskuntavaaleissa. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Pekka Iivari on Kemijärven kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja edustaa valtuustossa Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislistaa. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori.

Päivi Vauhkonen on Pelkosenniemen kunnanjohtaja, jolla on kokemusta kunta-alan tehtävistä myös Sodankylästä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden lisensiaatti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seppo Selkälä on Sallan kunnan hallintojohtaja. Selkälällä on kansainvälistä kokemusta Finpron Pekingin vientikeskuksen päällikkönä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Hakemuksensa veti pois Anne Karppinen, jota esitetään Kemijärven kaupungin elinvoimajohtajan virkaan. Esitys on kaupunginhallituksen maanantain esityslistalla. Karppinen kertoi perjantaina Koti-Lapille, että näki elinvoimajohtajan tehtävän itselleen sopivampana ja erittäin kiinnostavana vaihtoehtona, joka nousi kaupunginjohtajahaun aikana esille.

Lisää aiheesta

Tavoite päätöksestä kesäkuun lopussa

Haastattelun jälkeen työryhmä tekee kaupunginhallitukselle esityksen siitä, ketkä kutsutaan soveltuvuusarviointiin lopullisen valinnan tekemiseksi.

Kaupunki tilaa soveltuvuusarvioinnin rekrytointiyritys Mercuri Urvalilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valintatyöryhmään kuluuvat kaupunginhallitus, valtuuston puheenjohtajat ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän yksin muodostava Pirkka Aalto. Näin ryhmään on saatu kaikista ryhmistä edustus.

Valintatyöryhmän mukaan tavoitteena on, että kaupunginvaltuustolla on kokouksessaan 26.6. päätettävänä kaupunginhallituksen esitys tulevaksi kaupunginjohtajaksi ja esitys tehtävän kuuden vuoden määräajasta.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä