Ajankohtaista

Tavoitteena on, että Kemijärven uusi kaupunginjohtaja valitaan kesäkuun lopussa. Kuva: Esa Keskinen

Kemijärven kaupunginjohtajan valintahaastattelut etenevät – yksi haastatteluihin valituista perui hakemuksensa

Kemijärven kaupunginjohtajan valintaa edeltää kaksivaiheinen haastattelu.

Kemijärven kaupunginjohtajan valinta etenee.

Kaupunginjohtajan valintaa edeltää työryhmän kaksivaiheinen haastattelu, jonka ensimmäisen vaiheen haastattelu oli eilen keskiviikkona 17.5.

Asiasta tiedotti torstaina 18.5. sähköpostitse Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja valintaryhmän vetäjä Juhani Tapio (kesk.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskiviikon haastattelussa olivat mukana kuusi kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa.

Valintatyöryhmä kutsui esihaastatteluun seitsemän kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa: kasvatustieteiden maisteri Anne Karppinen, Tervolan maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen, tekniikan lisensiaatti Juhani Seppälä, kauppatieteiden lisensiaatti Päivi Vauhkonen, kauppatieteiden maisteri Seppo Selkälä, filosofian tohtori Pekka Iivari ja yhteiskuntatieteiden maisteri Laura Lakso.

Yksi haastatteluun valituista hakijoista perui hakemuksensa. Hänen nimeään ei kerrota tiedotteessa.

Ensimmäisessä haastattelussa painopiste oli kaupunginjohtajalta vaadittavissa profiilitekijöissä. Keskeistä oli se, millaista kaupunginjohtajaa Kemijärvi etsii tulevaisuuden haasteisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisää aiheesta

Mukana enää neljä hakijaa

Toinen haastattelukierros on tiistaina 23.5.

Toisessa haastattelussa on mukana enää neljä hakijaa, jotka työryhmässä keskustelun jälkeen todettiin eri tavoin halutun profiilin mukaisiksi. Tiedotteessa ei kerrota haastatteluun valittujen nimiä.

Valintaryhmän vetäjä Juhani Tapio kertoo viestillä, että hän noudattaa työryhmässä päätettyä linjaa ja että hänen kauttaan nimet eivät nouse esille.

Tapion mukaan asia ei ole julkinen ennen kuin se tulee hallituksen käsittelyyn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valintatyöryhmään kuluu kaupunginhallitus, valtuuston puheenjohtajat ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän yksin muodostava Pirkka Aalto. Näin ryhmään on saatu kaikista ryhmistä edustus.

Toisella haastattelukierroksella keskeisiä teemoja ovat tiedotteen mukaan tulevaisuus ja kehittämismahdollisuudet.

Haastattelun jälkeen työryhmä tekee kaupunginhallitukselle esityksen siitä, ketkä kutsutaan soveltuvuusarviointiin lopullisen valinnan tekemiseksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että tavoitteena on, että kaupunginvaltuustolla on kokouksessaan 26.6. päätettävänä kaupunginhallituksen esitys tulevaksi kaupunginjohtajaksi ja esitys kuuden vuoden määräajasta.

Kaksi hakukierrosta

Kemijärven kaupunginjohtajahaun toinen kierros päättyi huhtikuun lopussa, ja virkaa tavoitteli yhteensä 23 ihmistä. Kaupunginjohtajaksi haki 19 henkilöä, ja lisäksi neljä henkilöä antoi suostumuksensa virkaan.

Maaliskuussa päättyneessä ensimmäisessä haussa virkaa tavoitteli 11 henkilöä.

Tekstiä päivitetty 18.5. kello 17.54: lisätty tieto siitä, että valintatyöryhmän tiedotteessa ei kerrota haastatteluun kutsuttujen nimiä tai hakemuksensa pois vetäneen nimeä.

Tekstiä päivitetty 18.5. kello 20.08: lisätty Juhani Tapion kommentit nimien julkisuudesta.

Tekstiä päivitetty 19.5. kello 12.59: lisätty linkki hakijoiden nimet kertovaan uutiseen.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä