Ajankohtaista

Rantanen kolmen joukossa Kuhmon kaupunginjohtajakisassa – valinta eteni ilman nimiesityksiä valtuustolle

Kaupunginjohtajan valinta etenee Kuhmossa kaupunginvaltuustoon. Kaupunginhallitus ei esittänyt tiistain kokouksessaan 9.5. ketään kaupunginjohtajaksi. Sen sijaan kaupunginhallitus esitti, että kaupunginvaltuusto suorittaa kaupunginjohtajan virkavaalin. Kuva: Jarno Hiltunen

Kuhmon kaupunginhallitus ei tehnyt tiistaina esitystä uudesta kaupunginjohtajasta, vaan päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto suorittaa kaupunginjohtajan virkavaalin. Atte Rantanen on yksi kolmesta jäljellä olevasta ehdokkaasta.

Kemijärven entinen kaupunginjohtaja Atte Rantanen on yksi kolmesta soveltuvuusarviointiin lähetetyistä Kuhmon kaupunginjohtajaehdokkaista.

Kaupunginjohtajan virkaa haki 22 henkilöä ja kolme antoi suostumuksensa siihen. Kuutta virkaa hakenutta ehdokasta haastateltiin 21. huhtikuuta.

Valintaa valmisteleva työryhmä lähetti haastatelluista kolme kaupunginjohtajaehdokasta soveltuvuusarviointiin. He olivat Rantasen lisäksi Kiuruveden hallinto- ja talousjohtaja, oikeustieteen maisteri Juho Jukkola ja kauppatieteiden maisteri, Lieksan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Heikki Rusanen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös Savukosken virkavapaalla oleva kunnanjohtaja Antti Mulari haki pestiin.

Virkavaali edessä todennäköisesti toukokuussa

Kuhmon kaupunginjohtajan valintaa valmistellut valintaryhmä ei tehnyt esitystä uudeksi kaupunginjohtajaksi viime maanantaina.

Esitystä uudesta kaupunginjohtajasta ei tehnyt myöskään kaupunginhallitus tiistaina 8.5. Se päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto suorittaa kaupunginjohtajan virkavaalin ja määrää koeajan pituudeksi kuusi kuukautta.

Kaupunginhallitus lisäksi päätti esittää valtuustolle, että virkaan valitun tulee esittää selvitys terveydentilastaan. Tehtäväkohtainen palkka tai peruspalkka virkasuhteen alussa on 8 400 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuhmon kaupunginjohtajan valintaa käsittelee seuraavaksi kaupunginvaltuusto, jonka seuraava kokouspäivä on maanantaina 22. päivänä toukokuuta.

Jos asia etenee äänestykseen ja jos yksikin kaupunginvaltuutetuista ehdottaa suljettua lippuäänestystä, niin silloin se suoritetaan äänestyslipuilla.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä