Kulttuuri

Kemijärven Kotikiekerölle ja kotiseutumuseolle tulossa vilkas kesä: suutarimestari Väyrynen, perinneaitapäivä, runonlausuntaa...

Kemijärven kotiseutumuseo on historian aarreaitta. Kesällä on luvassa myös paljon tapahtumia.

Kemijärven kotiseutumuseon pirtissä on paljon vanhaa esineistöä. Tässä varrasleivät roikkumassa. Arkistokuva vuodelta 2022. Kuva: Esa Keskinen

Kemijärven kotiseutumuseo avataan perinteisillä juhannusjuhlilla 23. kesäkuuta kahvitarjoiluneen kello 17 ja lipunnostoineen kello 18.

Kemijärven kotiseutumuseoa ylläpitävä Kotikiekerö ry kertoo kesän ohjelmastaan tiedotteessaan.

29. kesäkuuta museolla järjestetään Perinneaitapäivä kello 10‒16, jolloin voi tulla opettelemaan perinneaidan tekoja. Koulutukseen pitää ilmoittautua 22. kesäkuuta mennessä osoitteeseen isa.tuuri@pohjoisinlappi.fi tai puhelinnumeroon 040 826 6620.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eino Leinon päivänä 6. heinäkuuta järjestetään museolla kaikille avoin tilaisuus. Kello 18 alkavassa tilaisuudessa vieraat voivat itse esittää tilaisuuteen sopivia runoja tai muuta ohjelmaa.

Yhdistys järjestää kesän aikana yhteisiä lauluiltoja, joissa pelimannit soittavat toivelauluja. Iltojen tarkempia ajankohtia ei ole vielä päätetty.

Näyttely suutarimestari Väyrysestä ja kala-aitan kunnostusta

Museolla tehdään kala-aitan kunnostustöitä kahden palkatun nuoren voimin, Kotikiekerön puheenjohtajan Pekka Narkilahden valvonnassa.

Kunnostustöiden valmistuttua kala-aittaan siirretään kalastukseen liittyvää esineistöä. Kiviportaat laitetaan myös kuntoon ja syksyllä jatketaan museon päärakennuksen ulkomaalausta, johon kutsutaan talkoovoimaa avuksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotiseutumuseo kokoaa myös suutarimestari Väyrysestä näyttelyn kirjaston heinä-elokuun ajaksi. Museolla on runsaasti suutarimestariin liittyvää tavaraa, ja näyttelyn kokoaa kirjastovirkailija Mirva Tapper yhdessä ”NarkiPekan” kanssa, tiedotteessa kirjoitetaan.

Kemijärven kotiseutumuseon pihamaata kunnostettiin ja seinät maalattiin vuonna 2021. Kuva lokakuulta 2021. Kuva: Esa Keskinen

Ensi vuoden kalenteriin haetaan materiaaleja

Kemijärven kotiseutumuseota ylläpitää Kemijärven Kotikiekerö ry.

Yhdistys saa museon ylläpitoon avustuksia muun muassa kaupungilta ja muutamalta yritykseltä. Tuloja kertyy myös yhdistyksen jäsenmaksutuloista, museon pääsymaksutuloista ja museolla myytävistä oheistuotteista. Suosittu on ollut vuosien ajan kalenteri, jossa on esitelty vanhojen kuvien avulla entisiä työtapoja, ihmisiä ja ympäristöä.

Kotikiekerö kertoo, että ensi vuoden kalenteriin haetaan kuvia vanhoista rakennuksista, joita ei enää ole. Kuvia voi toimittaa heinäkuun loppuun mennessä museolle tai kirjastolle, jossa kuvasta otetaan kopio. Kuvien oheen haetaan myös tarinoita kuvista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven kotiseutumuseo

Avoinna 23.6.‒31.8.2023 ti‒pe kello 12‒18 ja la‒su kello 12‒16.

Sepänkatu 4, 98120 Kemijärvi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä