Paikallisuutiset

Kemijärvi Soi -tapahtuman järjestäjä meni konkurssiin – kaupunki ehti linjata syksyllä, ettei se tue tapahtumaa

Kaupunki ehti päättää syksyllä, ettei se enää tue RH Entertainmentin järjestämää tapahtumaa lippuostoilla.

Kemijärvellä kahtena kesänä Kemijärvi Soi -kaupunkifestivaalin järjestänyt RH Entertainment Oy on asetettu konkurssiin Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä 11. marraskuuta. Pesänhoitajana toimii asianajaja Heikki Vesa Asianajotoimisto Krogerus Oy:stä.

Tapahtumajärjestäjän konkurssi aiheuttaa ongelmia, sillä loppuvuodeksi oli suunnitteilla runsaasti tapahtumia eri puolille maata. Esimerkiksi Manhattan Transfer -yhtyeen konsertit Oulussa ja Kuopiossa jouduttiin perumaan, samoin kuin Uriah Heepin 50-vuotisjuhlakonsertit useilla paikkakunnilla 17.–20. marraskuuta.

Kemijärvi Soi -tapahtuma oli tarkoitus järjestää myös ensi kesänä heinäkuun puolivälissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Kemijärvi soi -festivaali järjestetään sittenkin

Kaupunki ostaa Kemijärvi soi -tapahtumaan lippuja ja jakaa ne ilmaiseksi työntekijöilleen

Kemijärvi Soi tuo tähtiä Ahvensalmelle heinäkuussa – katso tästä festivaalin aikataulu ja ohjelma

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunki tuki tapahtumaa tuhansilla euroilla

Kemijärven kaupunki tuki musiikkifestivaalia molempina vuosina ostamalla sen järjestäjältä lippuja. Yhtenä syynä tuelle oli se, että kaupunki halusi varmistaa tapahtuman järjestämisen ja jakoi liput työntekijöilleen ja luottamushenkilöille.

Viime kesänä RH Entertainmentin edustaja esitti kaupungille sadan lipun ostamista heikosti sujuneen lipunmyynnin vuoksi. Kaupunginjohtaja teki asiasta viranhaltijapäätöksen heinäkuun alussa. Liput maksoivat useita tuhansia euroja.

Lippujen jakotapa herätti keskustelua, sillä ne jaettiin viime kesänä siinä järjestyksessa, missä ihmiset ehtivät ne hakemaan. Kahdeksan kaupunginvaltuutettua teki valtuustoaloitteen, jossa ensisijaisesti vaaditaan varmistamaan järjestäjältä, että se pystyy järjestämään tapahtuman ilman tukea. Toissijaisesti esitetään tasapuolisempaa lippujen jakotapaa. Aloitteessa todetaan, että tarkoitus tapahtuman tukemiselle on ollut hyvä.

Kaupunginhallitus käsitteli valtuustoaloitetta kokouksessaan lokakuussa ja totesi, että tapahtumajärjestäjän kanssa on sovittu, että Kemijärven kaupunki ei osallistu vuoden 2023 festivaaliin tukemiseen taloudellisesti eikä siten lunasta lippuja tapahtumaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konkurssipesä tiedottaa tapahtumien kohtalosta

RH Entertainment Oy:n konkurssipesä tiedottaa yhtiön verkkosivuilla, että se selvittää konkurssin vaikutuksia yhtiön tuleviin yleisötapahtumiin. Konkurssipesä selvittää myös, voiko jokin muu taho ottaa tulevia tapahtumia järjestääkseen. Konkurssipesä tiedottaa myös tulevista yhtiön konkurssia koskevista asioista verkkosivuilla.

Jos henkilö on hankkinut lipun tilaisuuteen, joka on peruutettu tai peruutetaan, aiheutuva vahinko on konkurssissa valvottavaa velkaa.

Saatavan voi ilmoittaa konkurssipesälle sähköpostilla osoitteeseen rh@krogerus.com. Saatavailmoituksessa pitää ilmoittaa velkojan yhteystiedot, saatavan määrä ja peruste sekä tieto siitä, milloin lippu on ostettu.

Kemijärvi Soi järjestettiin heinäkuussa 2022 Kemijärven Ahvensalmen kentällä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä