Paikallisuutiset

Hillatien koulun toripäivässä oli noin 60 erilaista myyntipistettä ja palveluntarjoajaa. Rasmus Rasmusson, Jere Kunnari ja koulunkäynnin ohjaaja Mirva Niemelä Kahvila Namiskan pöydän ääressä. Kuva: Sami Aikioniemi

Lasten ja nuorten kymmenet pienyritykset vetivät jälleen runsaasti väkeä Hillatielle: katso kuvat toripäivästä

Kemijärven Hillatien koulun toripäivä on tullut jäädäkseen. Järjestäjät pitävät päivää menestyksenä ja lupailevat jatkoa.

Keskiviikkona 24. toukokuuta järjestettiin Kemijärven Hillatien koululla jo kolmannen kerran toripäivä, jota varten koulun oppilaat olivat ideoineet monenlaisia yrityksiä, joiden tuotteita ja palveluja he sitten myivät tapahtumassa.

Tarjolla oli muun muassa auton pesua, korupajoja, leivonnaisia, vohveleita, hodareita, erilaisia käsitöitä, kirppareita, jäätelökoju ja lelupuoti.

Tapahtuman ideana on tukea lasten ja nuorten omatoimisuutta ja antaa yrittäjyyskasvatusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alla kuvakooste päivästä.

Myyntipisteiträ oli myös ulkona. Kuva: Sami Aikioniemi
Kuva: Sami Aikioniemi
Sanna Pussinen ja Johanna Kelloniemi kioskilla. Kuva: Sami Aikioniemi
Kuva: Sami Aikioniemi
Parkkipaikka oli täynnä toripäivän asiakkaiden autoja. Kuva: Sami Aikioniemi
Perinteinen torip?iv? Hillatien koululla Kemij?rvell?. Kuva: Sami Aikioniemi

Järjestäjät: “kaikinpuolin onnistunut”

Mr. Toripäiväksikin tituleerattu koulunkäynnin ohjaaja Eemeli Hernesaho on lempinimestään päätellen myöskin tapahtuman isähahmo.

– Raija Vuollet aloitti aikanaan toripäiväperinteen Isokylän koululla ja seurailin alkuvuodet vähän niin kuin kisällin ominaisuudessa. Siitä homman vetäminen jäi vähitellen itselleni, ja toki mukana on aina tiivis ydintiimi, joka mahdollistaa päivän järjestämisen, Hernesaho kertoo.

Toripäivää koordinoivat henkilökunnan puolelta Eemeli Hernesaho (vasemmalla), Teija Varrio-Majava, Juha Kostamo Kuva: Sami Aikioniemi

Tapahtumaa organisoi ydintiimi, johon kuuluu Hernesahon lisäksi myös erityisopettaja Teija Varrio-Majava ja koulunkäynnin ohjaaja Juha Kostamo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Järjestäjien kertoman mukaan toripäivä oli kaikinpuolin onnistunut. Hommaakin piisasi.

– Tänä vuonna toripäivän suunnittelu ja erityisesti kojujen sijoittelu vaati normaalia enemmän työtä, koska yrityksiä oli ilahduttavan paljon, yli 60! Ihmisiä oli paikalla tosi kiva määrä ja kojujen markkinointiin ja valmisteluihin oli käytetty paljon aikaa ja vaivaa. Siitä iso kiitos oppilaille ja heidän taustajoukoilleen, Hernesaho kertoo tyytyväisenä.

Myyntituottonsa suurin osa toripäivän yrittäjistä on saanut pitää itsellään. Oli joukossa myös muutama luokka, jotka kerryttivät yhteistä leirikoulukassaansa.

– Ei kai tämän parempaa yrittäjyyskasvatusta olekaan. Ennen kaikkea oppilaita vartenhan tätäkin tehdään, Hernesaho toteaa ja lupaa samalla, että tapahtuma järjestetään tulevinakin vuosina.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä