Luo viihtyisä kotipiha, joka houkuttelee siirtymään ulos

Lumet sulavat ja katse suuntautuu pian jo kesään: viihtyisä kotipiha houkuttelee viettämään enemmän aikaa ulkona

Pihan kevätsiivouksen jälkeen on aika miettiä viihtyisyyttä lisääviä elementtejä. Olisiko esimerkiksi uusi aurinkovarjo tai istuin tarpeellinen hankinta, joka tekisi kotipihasta viihtyisämmän? Lue vinkit kotipihan viihtyvyyden päivittämiseen tästä artikkelista!

Aurinkovarjo ja sadesuoja ovat tarpeellisia lähes kaikilla pihoilla

Kun olet tehnyt pihan kevätsiivouksen, tarkista, löytyykö kotipihasta tarpeeksi varjoa auringolta ja suojaa sateelta. Mahdollisuus suojaan parantaa pihan käytettävyyttä, sillä suojan ansiosta yllättävä sadekuuro ei estä ulkona oleilua. Lisäksi suojautuminen auringolta on tärkeää kaikille, mutta etenkin lapsille ja henkilöille, joiden iho palaa herkästi.

Jos kotipihassa ei ole kiinteää katosta, voi aurinkovarjo tai erillinen katos parantaa pihan käytettävyyttä sekä viihtyisyyttä merkittävästi. Talon ikkunan päälle asennettava markiisi voi toimia myös samalla suojana, mikäli markiisi on riittävän suuri. Erilaisia aurinkovarjoja ja markiiseja löytyy runsaasti Hobby Hallin valikoimasta.

Kun olet valitsemassa aurinkovarjoa tai erillistä katosta, arvioi pihaa käytännöllisyyden kannalta. Mitä kaikkea pihalla on tarkoitus tehdä? Jos kotipihallasi on esimerkiksi grilli ja ruokailuryhmä, parannat viihtyisyyttä hankkimalla niiden ylle tarpeeksi suuren aurinkovarjon tai katoksen. Suhteuta varjon tai katoksen koko aina siihen, mitä sen alle on tarkoitus mahtua.

Istuimet lisäävät viihtyisyyttä

Jokaisen kotipihan viihtyisyyttä lisää mahdollisuus istahtaa kuivalle istuimelle kostean nurmikon sijaan. Se, millainen istuin on kaikista viihtyisin, riippuu siitä, mitä pihalla on tarkoitus tehdä.

Jos haluat isännöidä tai emännöidä pihallasi grillijuhlia tai muita kokoontumisia, varmista, että pihalla on tarpeeksi istuimia ja mahdollisuus laskea lautanen pöydälle tai muulle tasolle. Tämä kannattaa muistaa myös, jos olet sisustamassa loma-asunnon pihaa tai terassia. Jos aiot vuokrata lomakohdetta muille, viihtyisä piha-alue vaikuttaa merkittävästi vuokrauspäätökseen.

Rentoon oleiluun parhaita istuimia ovat aurinkotuolit, jotka sopivat erityisesti aurinkoisille terasseille tai tasaisille nurmialueille. Lapset, nuoret ja erityisen rentoa löhöilyä kaipaavat nauttivat riippumatosta tai sohvasta, joka on tarpeeksi suuri makoiluun.

Viihtyisä kotipiha tarjoaa tekemistä

Viihtyisä kotipiha tarjoaa mukavaa tekemistä ja ajanvietettä kaikille pihan käyttäjille. Pihalla ei tee mieli oleilla, jollei siellä ole mitään tekemistä. Tämä pätee sekä lapsiin että aikuisiin.

Jos perheessäsi on lapsia tai lapsia kyläilee luonasi usein, varmista, että pihalla on leikki- ja pelivälineitä heidän käyttöönsä. Ulkolelut eri ikäisille lapsille ovat myös loistavia lahjoja, joiden myötä voit innostaa lapsia ulkoilemaan.

Mitä aktiviteetteja kotipiha tarjoaa aikuisille? Grillaamisen lisäksi voit miettiä, haluatko siirtää jonkun sisätilan harrastuksesi kesäksi ulos. Lukeminen riippumatossa tai neulominen puutarhakeinussa voisivat olla mukavia harrastuksia. Tai ehkä sinulla on tilaa uudelle harrastukselle, jota voit tehdä omalla kotipihalla? Tällaisia harrastuksia ovat esimerkiksi kasvihuone tai erilaiset ulkopelit.

Pihanhoidossa pitää huomioida turvallisuus ja siisteys

Kotipihan viihtyvyydessä aurinko- ja sadesuojat, istuimet sekä välineet leikkeihin, peleihin ja harrastuksiin näyttelevät suurta roolia. Niiden lisäksi on kuitenkin tärkeää huolehtia myös pihan turvallisuudesta ja siisteydestä.

Tarkista, onko pihassa turvallista liikkua myös ilman kenkiä ja poista tarvittaessa terävät kivet sekä muut esineet nurmikolta. Ruohonleikkuu kannattaa tehdä säännöllisesti vaikkapa robottiruohonleikkurin avustuksella, sillä liian pitkä ruoho voi houkutella pihaan käärmeitä ja punkkeja.

Varmista, että sinulla on sopivat pesuaineet ja -välineet kalusteiden, grillin ja aurinkovarjojen puhdistamiseen. Kotipihassa olevan roska-astian tulisi olla tiivis ja painavakantinen, jotta eläimet eivät pääse levittelemään roskia.

Mieti pihan puhdistusvälineille säilytyspaikat. Hobby Hall -verkkokaupasta löydät pihakalusteiden, grillien, harrastus- ja ulkoleikkivälineiden lisäksi myös puutarhavajat ja muut säilytysratkaisut, joiden myötä pihan siisteys pysyy yllä helpommin. Toivotamme viihtyisiä hetkiä kotipihalla!