Nopea ja aidosti paikallinen valokuitunetti Koillis-Lappiin

Mainos: Koillis-Lapin Sähkön ja Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n yhteisomistama Napapiirin Kuituverkot rakennuttaa alueelle nopeita ja suojattuja tietoliikenneyhteyksiä.

Kemijärven pojat tuovat kotipuoleen, Pelkosenniemelle ja Savukoskelle nopean ja häiriöttömän valokuitunetin.

Kemijärvellä on parin viime vuoden aikana saapunut valokuitunetin toimittajia niin etelästä kuin pohjoisesta sujuvoittaakseen kemijärveläiskotien ja yritysten tietoliikennettä sekä lisäämään asumisviihtyvyyttä.

Koillis-Lapin Sähkö Oy:n ja Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n (Neve) yhteisomistama Napapiirin Kuituverkot Oy alkoi rakennuttamaan alueelle nopeita ja suojattuja tietoliikenneyhteyksiä vuonna 2021. Tänä syksynä verkko on laajentunut ja liittymiä on jo toimitettu asiakkaille palveluiden kera.

Koillis-Lapin tietoliikennekehityksen asialla toimivat paljasjalkaiset kemijärveläiset Ari Karjalainen Neveltä ja Tapio Springare Profugus Oy:stä, keneen entiset naapurit ovat olleet matalalla kynnyksellä yhteydessä valokuituasioissa.

– Toimivat ja turvalliset tietoliikenneratkaisut ovat keskeisessä roolissa niin arjen kotikäytössä, kuin pienen tai ison yrityksen liiketoiminnan sujuvoittamisessa. Haluamme kantaa vastuuta myös alueellisesti valokuituverkkojen kehittämisestä, Karjalainen kommentoi.

Springare kertoo rakentavansa tietoliikenteen toimintavarmasti viimeisimmällä tekniikalla, jotta tohtii tulla jatkossakin äidin ahvenpotuille Kemijärvelle.

Paikallinen ja sitoutunut toimija

Verkkopäällikkö Jukka Ojala Koillis-Lapin Sähköstä kertoo, että Napapiirin Kuituverkot tarjoaa Koillis-Lapin Sähkölle nopeat ja kohtuuhintaiset valokuituyhteydet sähköasemille.

– Kyseessä on paikallinen toimija, joka ei jossain kaukana tehdyllä päätöksellä vetäydy alueelta. Näillä ratkaisuilla Koillis-Lapin Sähkö haluaa osaltaan olla mahdollistamassa nopeita ja varmoja tietoliikenneyhteyksiä Itä-Lappilaisille yrityksille ja kuluttajille.

Tehdään Koillis-Lapista aidosti nopea.

www.neve.fi/kemijarvi

Kemijärveläiset Ari Karjalainen ja Tapio Springare tuovat häiriöttömän valokuitunetin Kemijärvelle.