Paikallisuutiset

Nyt pääset kommentoimaan Koti-Lapin juttuja verkossa

Nettikommentointimahdollisuus on auki Koti-Lapin verkkosivulla. Kuva: Ruutukaappaus

Lukijat voivat kirjoittaa Koti-Lapin nettisivuilla kommentteja lehden artikkeleihin. Kommentteja voivat kirjoittaa ne, jotka ovat kirjautuneet sivuille omilla Hilla-tunnuksillaan.

Kommentoida voi joko omalla nimellä tai nimimerkillä. Oletuksena on etu- ja sukunimi. Voit luoda itsellesi nimimerkin oman Hilla-tilisi asetuksissa, jotka löydät sivun oikeasta ylänurkasta klikkaamalla ”Tilini”.

Kun nimimerkin on kerran ottanut käyttöön, siitä ei voi luopua ottamatta yhteyttä Hillan järjestelmävalvojaan. Kannattaa siis käyttää hetki sen pohtimiseen, kommentoisiko sittenkin omalla nimellään. Ja jos päätyy nimimerkkiin, kannattaa se valita huolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimitus valvoo myös nimimerkkejä. Nimimerkki ei saa sisältää esimerkiksi kirosanoja tai johtaa harhaan kuten esittää toista henkilöä.

Kun nimimerkin on kerran ottanut käyttöön, siitä ei voi luopua ottamatta yhteyttä Hillan järjestelmävalvojaan.

Lehden toimitus, ja viime kädessä päätoimittaja, vastaa kommenttien sisällöstä samaan tapaan kuin mistä tahansa muusta Koti-Lapin julkaisemasta toimituksellisesta sisällöstä. Toimitus tarkastaa lukijoiden nettikommentit ennen julkaisua ja päättää, mitä julkaistaan ja jätetään julkaisematta. Tarkistusta tehdään säännöllisesti, mutta kahden työntekijän toimituksessa sitä tehdään pääasiassa arkisin. Varsinkin iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivisin tarkistamisessa voi olla katkoja.

Jos kommenttiasi ei julkaista, pohdi ja yritä uudelleen rakentavalla tyylillä. Kommentteja tulee niin paljon, ettemme pysty perustelemaan yksittäisiä julkaisupäätöksiä. Tässä alla ohjeita asialliseen kommentointiin.

Kommentoinnin ohjenuora

Lue juttu ja kommentoi vasta sitten. Julkaisemme vain kyseistä juttua käsitteleviä kommentteja, jotka vievät keskustelua eteenpäin. Perustele mielipiteesi. Kirjoita vain tietoja, joiden tiedät pitävän paikkansa. Ole kohtelias ja rakentava.

Emme salli vihapuhetta tai kiihotusta kansanryhmää kohtaan. Ihmisiä ei saa halventaa sukupuolen, uskonnon, ihonvärin tai minkään muunkaan syyn takia. Emme salli kiroilua, haukkumista tai perusteetonta vihjailua myöskään nimimerkeissä.

Nettikommentit eivät saa sisältää puhelinnumeroita, mainontaa ja markkinointia eikä linkkejä. Niissä ei saa kirjoittaa toisen ihmisen suuhun sanomisia, joiden paikkansapitävyyttä toimitus ei pysty varmistamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kommentit löytyvät aina jutun lopusta. Jutun alussa on puhekuplasymboli ja sen vieressä numero, joka kertoo, kuinka monta kommenttia juttuun on kirjoitettu. Pääset suoraan keskusteluun klikkaamalla puhekuplaa.

Pystyt peukuttamaan hyviä kommentteja ja vastaamaan tiettyyn kommenttiin. Mikäli julki on päässyt kommentti, joka on mielestäsi asiaton, voit lähettää siitä toimitukselle ilmoituksen.

Aivan kaikkiin juttuihin kommentointimahdollisuutta ei avata. Toimituksella on myös mahdollisuus päättää kommentointi, jos näyttää että keskustelu ei etene, keskustelu kääntyy solvaavaksi tai muuta vastaavaa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä