Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus: Ralli jäi plussan puolelle

Kalle Rovanperä nousi autostaan huoltoalueella Kemijärven keskustassa Kuumaniemen torilla. Yleisö parveili tähden ympärillä, mutta piti etäisyyttä. Kuva: Ante Talvensaari

Sosiaalisessa mediassa levisi huhuja erikoiskokeesta.

Rovaniemellä ja Kemijärvellä ajettiin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Arctic Lapland Rally. Ralli näkyi poikkeuksellisella tavalla myös Kemijärven keskustassa yleisöerikoiskokeen ja huoltoalueen ansiosta.

Rallin markkinoinnissa kärkenä on Rovaniemi. Valtakunnan medialta tuntuukin unohtuvan se, että iso osa rallista ajetaan Kemijärvellä. Usein myös ratkaisu nähdään Kemijärven legendaarisella Sarrion erikoiskokeellä. Tällä kertaa Kemijärvikin muistettiin mainita, sillä Rovanperää seurattiin herkeämättä myös lauantain ajan keskustassa ja lähialueilla.

Väkeä oli liikkeellä paljon myös paikan päällä. Tapahtuma keräsi kuitenkin kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ja Koti-Lapin kommenttipalstoilla. Mikäpä tapahtuma olisi täydellinen, varsinkin ensimmäistä kertaa nykymuodossaan järjestettävänä. Osa kritiikistä oli silti aiheetonta ja perustui huhupuheisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Villeimmät huhut kertoivat, että koko ralli peruutettiin sen takia, että joku oli, tietenkin humalassa, toikkaroinut rallireitillä. Myös Koti-Lappi sai väärää tietoa keskustan yleisöerikoiskokeen ajamisesta ja mainitsi uutisessaan, että se ajettiin kokonaisuudessaan. Osansa oli sillä, että ralliorganisaatio ei tiedottanut asiasta. Lopulta osalta jäi EK ajamatta. Tiedon tarkistaminen kestää kauemmin kuin spekulointi sosiaalisessa mediassa, joten uutinen asiasta saatiin Koti-Lapin verkkoon vasta arkena. Väärä tieto myös oikaistiin Koti-Lapin verkossa ja printissä.

Yhtä kaikki ralli toi elämää kaupunkiin. Vaikutti, että osa kommentoi asiaa ja tapahtumaa käymättä tapahtumassa. Moni asia näyttää erilaiselta näyttöpäätteen takaa. Todellisuudessa yrittäjien ja kävijöiden kommentit lehdelle näyttivät, että tapahtumalle on tilausta ja se sujui pääosin hyvin. Myös ralliorganisaatio piti Kemijärven osuutta ja sen houkuttelemaa väenpaljoutta onnistumisena.

Lajille on tärkeää tuoda autot ja kuskit yleisön lähelle. Yleisön pitää toki osata käyttäytyä, kuten maksanut yleisö tekikin. Ensi vuonna rallia ajetaan todennäköisesti taas Kemijärvellä.

Oli lajista mitä mieltä tahansa, tapahtumavilskettä ei vuoden alussa ole liiaksi.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä