Paikallisuutiset

Ruoka-avulle oli kysyntää Sallassa

SPR jakoi kaupoista saatua ruokaa kymmenille talouksille.

Vapaaehtoistyöntekijä Sinikka Kangas SPR:n Sallan osastosta oli tyytyväinen jaettavan ruoan määrään.

Ruoka-avun ensimmäinen jakokerta Sallassa 26. huhtikuuta osoitti, että toiminta tuli tarpeeseen. Ruokakassin sai noin 50 taloutta. Kaupat olivat antaneet runsaasti myymättä jäänyttä ruokaa, ja sitä riitti kaikille paikalle tulleille. Jakamisesta huolehtivat SPR:n Sallan osaston vapaaehtoiset työntekijät.

– Monet ruoan hakijat kertoivat elinkustannusten ja ruoan hinnan nousun näkyvän perheen taloudessa, Suomen Punaisen Ristin Ruokaa ja osallisuutta -hankkeen työntekijä Marianne Sarre kertoo.

Kaupoista oli saatu maitotuotteita, liha-, kala- ja kanatuotteita, eineksiä, leipää ja kasviksia. Asiakas sai itse valita tarjolla olevista tuotteista haluamansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Eräs asiakas kertoi, ettei ole pitkään aikaan pystynyt kaupassa käydessään tekemään vastaavaa valintaa, Sarre toteaa.

Tarjolla oli muun muassa maito- ja lihatuotteita sekä valmisruokia. Kuva: Marianne Sarre

SPR:llä on ruoka-aputoimintaa kymmenellä paikkakunnalla Lapissa. Toiminnan yhteyteen perustetaan ruoan jakopäiviksi kahviloita, joissa tarjotaan pullakahvit kaikille paikalla oleville.

Samalla läsnäolijat saavat sosiaalista kanssakäymistä, ja paikalla on myös esimerkiksi tietoiskuja paikallisen tarpeen mukaan ja terveyspisteitä, joissa voi mittauttaa verensokerin ja verenpaineen. Myös bingoon ja musiikkiin sekä ulkopuolisten vierailijoiden kutsumiseen on mahdollisuus.

Sarre on tyytyväinen ruoka-avun ensimmäiseen jakopäivään ja runsaaseen kiinnostukseen sitä kohtaan Sallansuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ruoka-apu on hyvin konkreettista auttamistyötä, jota vapaaehtoiset tekevät auttamisenhalusta. Tarpeeseen vastaaminen tuottaa paljon iloa niin auttajalle kuin avun saajalle. Mahtavaa toimintaa SPR:n Sallan osastolta, Sarre toteaa.

Hänen mukaansa ruoka-apua on kaivattu Sallaan pitkään, ja monilta paikalla käyneiltä tuli kiitosta sen tarjoamisesta.

Seuraava ruokajako on Sallassa 31. toukokuuta. Paikka tarkentuu myöhemmin. Sen jälkeen toimintaa jatketaan syksyllä. SPR ilmoittaa aikatauluista myöhemmin erikseen.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä