Paikallisuutiset

Sallan kunta hakee uutta matkailupäällikköä – Paula Aspholm siirtyy uusiin tehtäviin

Uutta matkailupäällikköä ei löytynyt ensimmäisellä hakukierroksella.

Paula Aspholm on toiminut pitkään matkailun kehittämistyössä. Kuva: Paula Aspholm

Sallan kuntaan haetaan uutta matkailupäällikköä, kun pitkään tehtävässä toiminut Paula Aspholm siirtyy yrittäjäksi Osuuskunta Jotokseen eli Wilderness Parkiin, entiseltä nimeltään Poropuistoon. Paikka on sama, johon hän tuli töihin 24 vuotta sitten muutettuaan Sallaan. Aspholm on lähtöisin Evijärveltä Etelä-Pohjanmaalta.

– Työpaikka matkailupäällikkönä on aivan ihana ja olen viihtynyt todella hyvin, mutta myös yrittäjyys on ollut unelmani.

Aspholm on työskennellyt kunnassa matkailun kehittämisen parissa vuodesta 2006 lukuun ottamatta kahta ja puolta vuotta, jolloin hän työskenteli Metsähallituksella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän siirtyy Jotokseen marraskuun alusta, mutta aikoo olla mukana seuraajansa perehdyttämisessä senkin jälkeen.

– Matkailupäällikön työ on monipuolista. Toivotan seuraajani lämpimästi tervetulleeksi, hän sanoo.

Toinen haku päättyy 13. lokakuuta

Matkailupäällikön paikka oli avoinna jo syyskuussa, ja paikasta kiinnostuneita oli 11, joista haastateltiin kolme. Kunnanhallitus päätti kuitenkin laittaa paikan uudellleen hakuun.

Hakijalta edellytetään muun muassa soveltuvaa korkeakoulututkintoa, markkinoinnin osaamista ja kokemusta matkailun kehittämisestä sekä kielitaitoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haku on avoinna 13. lokakuuta saakka.

Matkailu on kasvanut Sallassa nopeasti erityisesti koronapandemian jälkeen. Matkailupäällikkö hoitaa kunnassa muun muassa matkailun kehittämiseen, markkinointiin, viestintään, matkailuyhteistyöhön, edunvalvontaan ja myynnin edistämiseen liittyviä tehtäviä. Hän tekee yhteistyötä muiden matkailun työntekijöiden ja matkailutoimijoiden kanssa. Matkailupäällikkö johtaa samalla myös kunnan matkailumarkkinointia hoitavan matkailuyhdistyksen operatiivista toimintaa.

Sallan matkailu on kasvanut koronapandemian jälkeen. Sallan kansallispuisto perustettiin vuonna 2022. Kuva: Eeva Mäkinen
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä