Paikallisuutiset

Joulupukki oli tavattavissa Savukosken liikuntasalissa 26.11.2022. Joulupukki lähetetään perinteisesti matkaan Savukoskelta: asuuhan pukki Korvatunturilla. Kuva: Esa Keskinen

Savukosken liikuntasali-kirjaston korjaaminen siirtyy kolmella vuodella

Rakentamisen hinta nousi jyrkästi, ja valtionapua on saatavilla vasta 2026.

Savukosken kirjasto-liikuntasalin korjaaminen siirtyy vuoteen 2026. Kunnanvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan toukokuun lopussa.

Valtuuston mukaan kiinteistön kunto ei vaadi niin nopeaa korjaamisen tarvetta, että remontti pitäisi aloittaa ensi vuonna. Valtuusto teki päätöksen kunnan yleisen taloustilanteen ja rakentamiseen liittyvien epävarmuustekijöiden takia sekä valtionavun takia.

Kunta on hakenut hankkeeseen avustusta valtiolta, ja valtionapuviranomainen on ilmoittanut, että koska hanketta ei aloiteta tänä vuonna, sille voidaan varata seuraavan kerran rahoitus vasta vuodelle 2026.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjasto-liikuntasalin korjaamisen arvioitu hinta nousi viime vuoden huhtikuusta marraskuuhun 1,2 miljoonasta ainakin noin kahteen miljoonaan. Lisäksi materiaalien saatavuus vaikeutui.

Uusi vastaava rakennus maksaisi noin neljä miljoonaa. Valtio ei mielellään tue peruskorjaushankkeita, jossa rakennuksesta korjataan yli 60 prosenttia, ja kirjasto-liikuntasalissa se olisi vaarassa ylittyä.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä