Paikallisuutiset

Suomen kansallispuistot julkaisi videon, joka näyttää Sallan tupien ja taukopaikkojen muutoksen

Uusi päivätupa Kaippahanojalla. Koti-Lappi kävi tutustumassa Pahankurun kierroksen uusiin rakennelmiin elokuussa 2023. Kuva: Esa Keskinen

Sallan kansallispuisto kirjattiin lakiin vuonna 2022.

Sallan saatua kansallispuistostatuksen on valtio rahoittanut retkeilyalueen rakennelmien uusimista.

Kansallispuistoon on rakennettu kokonaan uusia tupia, purettu vanhoja taukopaikkoja, tehty uusia laavuja ja uusittu pitkoksia.

Metsähallituksen hallinnoimia kansallispuistoja esittelevä ja niiden tiedotuskanavana toimiva Facebook-sivu Suomen kansallispuistot julkaisi videon, joka näyttää konkreettisesti Sallan tilanteen ennen ja jälkeen rakentamisen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Videolla nähdään vanha Kylmähetteen kota ja uusi päivätupa, Pahanojankurun hiiltynyttä puuta hyödyntävä tupa, Tunturilammen vanhat ja uudet laavut sekä Kolmiloukkosen vanha laavu ja uusi laavu.

Katso video alta:

Jos video ei lähde pyörimään, voit katsoa sen myös täältä.

Tuvat ovat tyyliteltyjä myös sisältä. Kuva: Esa Keskinen

Kansallispuiston uusia rakennelmia ovat Kylmähetteen päivätupa, Pahanojankurun autiotupa, Kolmiloukkosen laavu, Tunturilammen laavu, Kaippahanojan päivätupa sekä Pitkälammen ja Kaunisharjun laavut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kylmähetteen päivätupa sijaitsee Pahanojankurun reitin varrella. Myös Pahanojankurun autiotupa sijaitsee samalla reitillä ja tuvassa on makuupaikat kahdessa kerroksessa ja kamiinalla varustettu kuivaushuone.

Kolmiloukkosen laavu on ympyräreitti Kolmiloukkosen kierroksen varrella. Tunturilammen laavu on Kaunisharjun kierroksella. Kaippahanojan päivätupa sekä Pitkälammen ja Kaunisharjun laavut sijaitsevat kauniissa tunturimaisemissa päiväreittien varsilla.

Tunturilammen uudet modernit laavut. Kuva: Esa Keskinen
Myös pitkoksia on uusittu. Kuva on reitiltä Kylmähetteen päivätuvan läheltä. Kuva: Esa Keskinen

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä