Talouden hallintaa yhdistelylainalla

Ihmiset ottavat edelleen melko paljon lainaa ja erilaiset lainat ovat merkittävä osa kuluttajien taloutta. Sitä haetaan erilaisiin tarkoituksiin ja monelle niitä on voinut kerääntyä useampi kappale. Yhdistelylaina yhdistää lainat yhteen suurempaan lainaan, mikä saattaa helpottaa talouden hallintaa. Tämä artikkeli on sponsoroitu ja mainostaja on Axo Finance Oy.

Lainojen yhdistäminen voi tuoda huomattavia säästöjä lainan kustannuksissa ja se tehostaa takaisinmaksua. Menetelmä on selkeämpää, mikä lisää hallinnan tunnetta. Hallinnan tunnetta lisää myös se, että takaisinmaksuaika lyhenee lainoja yhdistämällä. Jos takaisinmaksuajan haluaa pitää samana, voi lainaa lyhentää pienemmissä erissä. Tällöin rahaa jää muihin arkisiin menoihin enemmän, mikä lisää taloudellista joustavuutta.

Yhdistelylaina lisää tehokkuutta

Yhdistelylaina yhdistää erilaiset pienlainat yhteen isompaan lainaan, jota lainanhakija voi lyhentää. Tämä helpottaa lainan hoitamista tuntuvasti, kun monien lainojen sijaan maksettavana on vain yksi laina. Muistettavana on vain yksi eräpäivä yhdistelylainan kohdalla. Se tuo miellyttävää hallinnan tunnetta henkilökohtaiseen talouteen, mikä saattaa parantaa yleistä elämänlaatua arjessa.

Yhdistelylainan tehokkuus riippuu pienlainojen määrästä. Toisin sanoen, mitä enemmän pienlainoja lainansaaja voi yhdistää yhden lainasopimuksen alle, sitä tehokkaampi yhdistelylaina on. Tavoitteeksi kannattaa asettaa kaikkien pienlainojen yhdistäminen yhteen lainaan, jotta lainan hoitaminen sujuu mahdollisimman jouhevasti.

Kustannuksien karsiminen yhdistelylainalla

Tehokas yhdistelylaina on siis tehokas, mutta usein myös edullisempi vaihtoehto. Yhdistelylainassa maksetaan kustannukset vain yhdelle, suurelle lainalle. Ilman yhdistelylainaa korko- ja muita kustannuksia voi kerääntyä enemmän, kun maksettavana on useampi laina.

Jokainen yksittäinen pienlaina sisältää omat kustannuksensa, joita voi olla esimerkiksi korot, tilinhoitomaksut ja todelliset vuosikustannukset. Todelliset vuosikustannukset sanelevat lainan edullisuuden loppujen lopuksi, koska siinä huomioidaan muitakin kuluja kuin lainassa ilmoitettu korko.

Useampien pienlainojen kulut voivat kertautua. Kun maksettavana on vain yksi isompi laina, pitää siitä maksaa vain siihen liittyvät kustannukset. Tämä voi tehdä laina-asioista edullisempia, varsinkin jos onnistuu valitsemaan mahdollisimman edullisen ja itselleen sopivan lainojen yhdistämiseen liittyvän ratkaisun.

Tarkista yhdistelylainan ehdot

Yhdistelylaina voi olla hyvä alku lainansaajan talouden tilanteen kohentamiseksi. Jos lainojen hoitamisessa on ollut ongelmia, voi yhdistelylainasta saada apua tilanteeseen. Tämä on kuitenkin tapauskohtaista ja yhdistelylainassakin pitää huolellisesti tarkistaa kaikki ehdot ja kustannukset ennen kuin tekee päätöksen lainan hakemisesta. Lisätietoa voi kysyä mahdollisesti yhdistelylainaa tarjoavalta yrityksestä ja heidän asiakaspalvelustaan.

Jos kaikkia lainoja ei voi yhdistää, kannattaa pienlainojen maksaminen aloittaa yleensä kalliimmasta lainasta. Jos joukossa on korottomia lainoja, eivät ne ole todennäköisesti yhtä kiireellisiä yhdistämistä ajatellen.

Yhdistelylainojen vertailua

Yhdistelylainakin pitää ottaa harkiten ja päätös pitää tehdä huolellisesti. Huolellista päätöksentekoa auttaa lainavertailu, jota voi tehdä yhdistelylainojenkin kohdalla. Jokainen laina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta lainanhakija löytää itselleen mahdollisimman sopivan ja edullisen lainatarjouksen. Tämä pätee yhdistelmälainojenkin kohdalla, joita voi vertailla helposti verkossa.

Verkossa löytyy useita lainavertailuun erikoistuneita tahoja, jotka tarjoavat puolueetonta ja neutraalia tietoa lainanhakijan vaihtoehdoista. Lainanhakijan tulee täyttää sivustolle tiettyjä henkilökohtaisia tietojaan, joiden perusteella järjestelmä lajittelee tarjoukset. Tarjoukset ovat vain tarjouksia ja niitä voi halutessaan vain katsella. Lainavertailu ei siis sido mihinkään, jos lainanhakija ei etene tarjouksessa seuraaviin vaiheisiin.

Miksi lainavertailu on tärkeää?

Lainavertailupalveluiden hyödyntäminen kannattaa, koska tällaiset sivustot vertaavat monen eri pankin ja rahoitusyhtiön tarjouksia. Tällöin lainanhakija voi löytää itselleen sopivimman ja edullisimman tarjouksen. Tässä kannattaa muistaa, että lainatarjouksissa on huimasti vaihtelevuutta, vaikka lainanhakijan profiili on sama.

Lainatarjouksien erot johtuvat pankkien hinnoittelusta ja riskiavoista. Lainatarjoukseen liitetään aina lainan korot ja niissä on niin ikään suurta vaihtelua - jopa 4–20 prosenttia. Kaikki rahoitusyhtiöt eivät siis ole suinkaan samanlaisia, mikä puoltaa lainavertailun tärkeyttä.

Esimerkiksi monien pienlainojen ja osamaksujen korot voivat olla jopa 20 prosenttia, joka on huomattavasti kalliimpi edullisimpiin vaihtoehtoihin verrattuna. Tämän takia lainanhakijan tulisi aina sisällyttää lainavertailu osana lainanhakuun liittyvää prosessiaan.