Paikallisuutiset

Työllistä ukrainalainen: Kemijärvellä järjestetään maahanmuuttajien kotoumis- ja rekrytointitapahtuma

Tilaisuudessa on tarjolla tulkkausapua ja muuta asiantuntijatukea.

Kemijärven vastaanottokeskuksen asukkaista suurin osa on ukrainalaisia sotaa paenneita ihmisiä. Kuvituskuvassa Ukrainan lippu. Kuva: Clas-Olav Slotte

Kemijärvellä järjestetään maahanmuuttajien kotoutumis- ja rekrytointitapahtuma torstaina 27.4. kello 12–14.

Paikkana on Kemijärven Kulttuurikeskus osoitteessa Hietaniemenkatu 5.

Tilaisuudessa on tarjolla tulkkausapua ja muuta asiantuntijatukea rekrytointiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmoittautuminen tapahtumaan on torstaihin 20.4.2023 mennessä osoitteeseen paivi.piisila@kemijarvi.fi.

Oikeus työskennellä Suomessa heti, kun tilapäisen suojelun hakemus on rekisteröity

Kemijärvellä on Ukrainasta sotaa paenneita henkilöitä ja muita maahan muuttaneita, joista monilla on työhaluja.

Heillä on oikeus työskennellä Suomessa rajoituksetta heti, kun heidän tilapäisen suojelun hakemuksensa on rekisteröity.

Ukrainasta saapuneiden kieli on useimmiten ukraina ja venäjä. Osalla maahanmuuttajista kieli on englanti ja osa hallitsee suomen kielen alkeet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Töitä voikin tarjota aloilta, joilta löytyy sellaisia työtehtäviä, joissa on mahdollista toimia ilman suomen kielen taitoa tai vähäisellä suomen kielen taidolla.

Lisää aiheesta

Mahdollisuus kohdata

Rektytapahtumassa on mahdollisuus kohdata työnhakijoita, esitellä yritystäsi ja tarjolla olevia työmahdollisuuksia.

Tapahtumassa ovat mukana työllisyys- ja maahanmuuttajien kotouttamispalveluita tuottavat Startup Refugees ja Arffman, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, ammatillista koulutusta tarjoava koulutuskeskus REDU ja REDU EDU, SPR Kemijärven vastaanottokeskus, Kemijärven kaupungilta työllisyyspalvelut, kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut, kotouttamispalvelut ja elinkeinopalvelut, Järjestökiehinen sekä eri järjestöjä ja yhdistyksiä. Myös Kemijärven Kehitys Oy on läsnä tilaisuudessa.

Työnantajat ja muut esittelijät voivat saapua paikalle kello 11 alkaen. Työnantajille on kello 11.30 tilaisuus, jossa Startup Regufees ja Arffman sekä TE-keskus kertovat, millaista tukea työnantajien on mahdollista saada, jos palkkaavat maahanmuuttajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TE-palvelut tarjoaa maksuttomia palveluja

TE-palvelut tarjoaa useita maksuttomia palveluja sekä ukrainalaisten työnhakijoille että työnantajille. Tarjolla on esimerkiksi kieliapua työhaastatteluihin ja -sopimuksiin, korttikoulutuksia sekä palkkatukea rekrytointiin.

Oleskeluluvan saaneet ukrainalaiset voivat halutessaan ilmoittautua TE-toimiston asiakkaiksi, jolloin saavat tukea työnhakuun ja kotoutumiseen.

TE-toimisto järjestää asiakkaalle kartoituksen, jossa selvitetään hänen työ- ja koulutustaustansa ja osaamisensa. Kartoituksen perusteella laaditaan yksilöllinen kotoutumissuunnitelma, jossa sovitaan jatkotoimet. Suunnitelmaan kirjataan palvelut ja toimenpiteet, jotka edistävät asiakkaan suomen tai ruotsin kielen taidon oppimista sekä tarjoavat muita yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.

Työnhaun tueksi asiakkaalla on mahdollisuus saada henkilökohtainen valmentaja, joka auttaa työnhaussa esimerkiksi työhaastattelu ja -sopimusasioissa ja on myös työnantajan tukena työllistymisen alkuvaiheissa. Valmentajalla on tarvittaessa käytössä tulkki.

Työnantajan tarpeisiin voidaan myös järjestää muun muassa rekrytointikoulutuksia ja työpaikkasuomi-koulutuksia kielimuuria madaltamaan. Kansainvälisen rekrytoinnin tukena TE-toimistossa palvelevat EURES-asiantuntijat.

Kotikuntainfo ukrainalaisille

Ukrainalaisille järjestetään kotikuntainfo 20.4. yhteistyössä Kemijärven vastaanottokeskuksen kanssa.

Tilaisuudessa kaupunki toivottaa uudet kuntalaiset tervetulleiksi ja esittelee palveluitaan. Mukana on myös KELA esittelemässä etuusasioita ja hyvinvointialue.

Ukrainasta sotaa paenneet ovat voineet hakea maaliskuun alusta kotikuntaa Suomessa siitä lähtien, kun tilapäisen suojelun hakemuksen jättämisestä tulee kuluneeksi vuosi.

Digi- ja väestötietovirasto on varautunut vastaanottamaan tuhansia verkkohakemuksia kevään aikana. Suomessa on arviolta noin 20 000 ukrainalaista, jotka ovat asuneet Suomessa noin vuoden ajan.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä