Paikallisuutiset

Uusi bussiyhteys Kemijärveltä Kuusamoon – kulkee suoraan yöjunalta

Kemijärven asemalle on mahdollista saapua vain yöjunalla. VR muutti niiden makuuhyttien hinnoittelua. Kuva: Esa Keskinen / Koti-Lappi

Uusi vuoro aloittaa liikennöinnin kesäkuussa.

Kemijärveltä alkaa liikennöidä uusi linja-auto yhteys suoraan yöjunalta aamulla Kuusamon suuntaan.

Vuoro alkaa kulkea 6. kesäkuuta 2022. Reitti kulkee Suomutunturin, Käylän ja Rukan kautta Kuusamoon. Illalla linja-auto kulkee saman reitin takaisin iltajunalle Kemjärven rautatieasemalle.

Bussi lähtee rautatieasemalta kohti Kuusamoa maanantaista sunnuntaihin kello 9.15. Perillä Kuusamossa se on kello 11.40. Kuusamosta takaisin Kemijärvelle auto lähtee kello 16.20 ja se on perillä Kemijärvellä kello 18.45.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yöjuna Helsingistä Kemijärvelle kulkee päivittäin ja on asemalla kello 8.50. Etelään juna lähtee päivittäin kello 19.15. Autopaikkoja on saatavilla kahtena päivänä viikossa.

Junan ollessa myöhässä Kemijärveltä lähtevä linja-autovuoro odottaa junaa enintään 60 minuuttia.

Liityntäliikenteen vuoroissa käyvät kertaliput eri alennusryhmineen. Lisäksi vuoroissa on varauduttu myös suurikokoisten matkatavaroiden, kuten polkupyörien kuljettamiseen. Vuorojen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, reittioppaaseen sekä Reitit ja liput -mobiilisovellukseen, Google Mapsiin sekä liikenteenharjoittajan verkkosivuille. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista. Kertalippuja vuoroihin myydään verkossa edellä mainituissa Matkahuollon myyntikanavissa.

Uudet vuorot on hankkinut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja vuoroja liikennöi Rukan Taksi ja Huoltopalvelu Oy Saapunki. Liikennöintisopimus on voimassa 4.6.2023 asti, ja sopimusta on mahdollista jatkaa optiolla enintään kaksi vuotta alkuperäisen sopimuskauden jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisää aiheesta

Artikkelia muokattu 11.1.2024 kello 17.31 korjattu sivustouudistuksessa rikkoutunut kuvan sijoittelu ja kuvakrediitti sekä linkit muihin artikkeleihin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä