Ajankohtaista

Venäjä toi ydinpommittajia 200 kilometrin päähän Suomen rajalta Kuolan niemimaalle

Norjalaismedian mukaan Venäjä on liikutellut pommikoneitaan kevään aikana.

Venäjä on tuonut pommikoneita alle 200 kilometrin päähän Suomen rajalta Kuolan niemimaalle.

Olenijan lentotukikohtaan on tullut poikkeuksellinen määrä raskaita pommikoneita jo viime syksystä lähtien.

Norjalainen Barents Observer on laskenut tukikohdassa olevan kaksi modernia Tupolev Tu-160 yliäänipommikonetta, kaksi Tu-22M pommikonetta ja 14 Tu-95-konetta. Konetyyppien määrät ovat vaihdelleet. Media kertoi asiasta toukokuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näistä raskaista pommikoneista voidaan ampua muun muassa risteilyohjuksia ja ainakin osa koneista voidaan tarvittaessa varustaa ydinaseilla. Tu-95 -koneista osa saattaa olla Tu-142-versioita, jotka ovat saman koneen pitkän matkan meritiedustelukoneita tavanomaisena operaatioalueenaan Jäämeri ja Pohjois-Atlantti. Asiasta kirjoittaa Suomen Sotilas -lehdessä lehden avustaja, ye-everstiluutnantti evp Jarmo Sinkkonen.

Hän jatkaa lehdessä, että Olenijan kiitotie on betonipäällysteinen, Kuolan niemimaan pisin kiitorata ja rakennettu nimenomaan raskaiden pommikoneiden tarpeita varten. Tukikohdasta on suoritettu taistelulentoja Ukrainaa vastaan, ohjuslaukaisuja Venäjän ilmatilasta, hän kirjoittaa.

Suomen Sotilas -lehdessä Sinkkonen kirjoittaa, että olipa syy koneiden lisääntymiseen mikä vain, niin Suomi seuraa tilannetta herkeämättä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä