Paikallisuutiset

kaupunginjohtaja juhana juntunen Kuva: Mari Heikura

Atte Rantanen mukana äänestyksessä, mutta Kuhmon uusi kaupunginjohtaja on Juhana Juntunen – valintatyöryhmä sai tiukkaa kritiikkiä prosessista

Kemijärven entinen kaupunginjohtaja Atte Rantanen oli mukana valinnassa loppumetreille. Nykyinen vt. kaupunginjohtaja tuli muita myöhemmin mukaan ja valituksi.

Kemijärven kaupunginjohtajan työstä vuoden 2022 päätteeksi luopunut Atte Rantanen ei tullut valituksi Kuhmon kaupunginjohtajaksi. Hän oli toukokuun alussa kolmen soveltuvuusarviointiin lähetetyn joukossa Heikki Rusasen ja Juho Jukkolan kanssa

Myöhemmin kuitenkin myös Kuhmon vt. kaupunginjohtaja Juhana Juntunen antoi suostumuksensa kaupunginjohtajan virkavaaliin ja virkaan, joten ehdokkaita oli lopulta neljä.

Virkavaali oli maanantaina 22.5. Kuhmon kaupunginvaltuustossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginjohtajan virkavaali alkaa, vaalilautakuntaan kuuluvat Kati Sarvela, Riikka Seppänen ja Seppo Vilén. Kuva: Mari Heikura

Ensimmäisen puheenvuoron ennen kaupunginjohtajan virkavaalia sai kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari. Hän totesi, että Kuhmon kaupungin palveluiden taso on korkea. Hyviä palveluita ei ole, jos ei ole osaavaa henkilöstöä.

Huotari totesi, että valtuusto on valitsemassa tärkeän henkilön koko kaupungin johtamiseen ja kehittämiseen. Hän kertasi hakuilmoituksessa esitettyjä odotuksia valittavalta kaupunginjohtajalta.

Valtuutetuille jaettiin arviointitaulukko virkaa hakeneista. Äänestää voi niitä henkilöitä, joiden kelpoisuusehdot on täytetty, Huotari ohjeisti.

Rivivaltuutetut valitsevat “huppu päässä”

Kokoomuksen valtuutetut Jaakko Kyllönen ja Matti-Jussi Pollari moittivat rankasti prosessia, jonka perusteella rivivaltuutetut joutuvat valitsemaan kaupunginjohtajan, Pollarin sanoin huppu päässä. Rivivaltuutetut ovat saaneet tietoa ehdokkaista vasta viime perjantaina ja maanantaina oli Pollarin mukaan mahdollisuus tutustua soveltuvuusarvioinnin tuloksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pollari kysyi keskustelun aikana, kuka kantaa vastuun päätöksestä ja valtuutettu Kirsi Virtanen halusi tietää, kuinka valinta perustellaan, viitaten kuntaliiton henkilövalintaan liittyvään tekstiin.

Antti Komulainen (ps) totesi, ettei ole tavatonta toteuttaa virkavaalia valtuuston toimesta ilman esitystä valittavasta henkilöstä.

Valtuuston puheenjohtaja Tuomas Kettunen esitti suljettua lippuäänestystä virkavaalin osalta.

Matti -Jussi Pollari toivoi, että käytetään puheenvuorot niiden henkilöiden puolesta, joita valtuustossa kannatetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minä kaipaan tietoa, Pollari totesi, mutta yhtään puheenvuoroa ei tullut.

Kettunen kertoi, että enemmistövaalissa valituksi tulee henkilö, joka saa vähintään 14 ääntä. Mikäli kukaan ei saa tuota määrä äänistä, suoritetaan toinen kierros.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Seppo Vilén näyttää, että uurna on tyhjä. Vieressä vaalilautakunnan jäsen Kati Sarvela. Kuva: Mari Heikura

Rantaselle ääni

Lopulta suoritettiin virkavaali ja vaalilautakunta suoritti äänten laskun.

Annettuja ääniä oli 27, joista hyväksyttyjä 27.

Juhana Juntunen 24 ääntä, Heikki Rusanen 1 ääni, Juho Jukkola 1 ääni ja Atte Rantanen 1 ääni.

Vt. kaupunginjohtaja Juhana Juntunen valittiin virkaan selkeällä äänten enemmistöllä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä