Paikallisuutiset

Jurmun perhe kohtasi Sallatunturin rinteessä ketun, joka ei ollut moksiskaan laskettelijoista

Tuomo Jurmu lasketteli Itärinteiden reunalla, kun eteen jolkotteli repolainen. Kuvakaappaus Tuomo Jurmun kuvaamalta videolta. Kuva: Tuomo Jurmu

Tuomo Jurmu sai videolle, kuinka kettu jäi ihmettelemään laskettelijoiden menoa.

Sallatunturissa lomailevalla oululaisperheellä oli välipäivinä hauska luontohetki.

Perheen isä Tuomo Jurmu lasketteli torstaina Sallatunturin itäpuolen Metsäreitti-nimistä rinnettä ja kuvasi samalla laskuaan.

– Otin aika pitkänkin pätkän videota ja yhtäkkiä kettu tuli metsästä, eikä lähtenyt siitä. Ihmettelin, että voiko olla noin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kettu jolkotteli metsästä rinteeseen ja jäi seuraamaan tilannetta Jurmun laskiessa ohi. 10- ja 14-vuotiaat lapset laskivat perässä ja pysähtyivät niin ikään paikalle.

Jurmu on itse ahkera metsästäjä ja tottunut siihen, että useimmin ketusta näkee metsässä vilauksen, kun se jo painelee menojaan.

– Kettu jäi noin viiden metrin päähän ja oli siinä pitkään. Niin, että ihmeteltiin lasten kanssa jonkin aikaa ja sitten lähdettiin jo jatkamaan matkaa.

Katso Tuomo Jurmun kuvaama video kohtaamisesta:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sallatunturi on perheen vakiokohde

Sallatunturi on Jurmulle ja perheelle tuttu paikka, jossa he ovat käyneet useasti. Tuomo Jurmu kehuu Sallatunturin tunnelmaa ja pitää sitä perheystävällisenä keskuksena.

– Tämä on aivan huippupaikka. Rauhallinen verrattuna vaikka Leviin. Ei ole liiemmin ruuhkia ja ladut ovat hyviä. Niillä tässä onkin joka aamu käyty vaimon kanssa hiihtämässä.

Kansallispuiston uusittuihin reitteihin ja kohteisiin Tuomo Jurmu ei ole vielä ehtinyt Sallan käynneillä tutustua, mutta polkujuoksua harrastava puoliso on ehtinyt koluta niitäkin.

Lapsille ykkösharrastus tunturilomalla on laskettelu. Sallassa siihen voi todistetusti sisältyä vaikka hetki villieläinten kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisää aiheesta

Keskitalven valoa Sallatunturin huipulla tammikuussa 2022. Kuva: Esa Keskinen
Sallatunturissa Keselmäjärven jäällä järjestettiin porokisat viimeksi vuonna 2022. Kuva: Esa Keskinen

Myös muut bonganneet ketun

Monet Koti-Lapin lukijat kertovat nähneensä ketun Sallatunturin rinteiden tuntumassa.

Eräs kommentoi Koti-Lapin päivitykseen sosiaalisessa mediassa nähneensä kesyn oloisen, mutta terveen näköisen ketun pari viikkoa sitten siirtymäreitillä. Kettu on nähty myös Keloravintolan lähettyvillä ja kommentoija pohtii, olisiko kyseessä sama yksilö.

Yksi kommentoi päivitystä videolla, jossa kettu näkyy tuolihissin hissilinjalla. Toinen kertoo nähneensä kesällä itäpuolella komean ketun.

Lisää aiheesta

Tekstiä muokattu 29.12.2023 kello 21.41: lisätty tietoa muiden ihmisten kettuhavainnoista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä