Paikallisuutiset

Kemijärven kaupunginvaltuusto käsittelee ehdotusta uudeksi Kemijärven kaupunginjohtajaksi heti juhannuksen jälkeen. Kuva: Esa Keskinen

Kaupunginhallitus päätti ehdotuksestaan Kemijärven kaupunginjohtajaksi: valtuusto käsittelee juhannuksen jälkeen

Kemijärven kaupunginhallitus esittää kaupunginjohtajaksi Seppo Selkälää.

Kemijärven kaupunginhallitus päätti esityksestään Kemijärven kaupunginjohtajaksi äänestyksen jälkeen.

Hallitus esittää tehtävään Seppo Selkälää Sallasta.

Valtuusto käsittelee hallituksen esitystä kokouksessaan maanantaina 26. kesäkuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kolme ehdokasta

Kolme valintatyöryhmän poimimaa ehdokasta, Seppo Selkälä, Pekka Iivari ja Päivi Vauhkonen esiintyivät pöytäkirjan mukaan valtuutetuille 19. kesäkuuta ennen kaupunginhallituksen kokousta.

Seppo Selkälä on Sallan kunnan hallintojohtaja. Selkälällä on kansainvälistä kokemusta Finpron Pekingin vientikeskuksen päällikkönä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Pekka Iivari on Kemijärven kaupunginvaltuutettu ja edustaa valtuustossa Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislistaa. Hän toimi kuluvan kauden ensimmäisen kaksivuotisjakson valtuuston 1. varapuheenjohtajana. Lapin ammattikorkeakoulun yliopettaja on koulutukseltaan filosofian tohtori.

Päivi Vauhkonen on Pelkosenniemen kunnanjohtaja, jolla on kokemusta kunta-alan tehtävistä myös Sodankylästä ja Varsinais-Suomesta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden lisensiaatti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisää aiheesta

Vastaesitys Iivarista

Soveltuvuusarviointien ja haastattelujen perusteella kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginjohtajan virkaan valitaan Selkälä.

Vs. kaupunginjohtaja Marjo Säärelän päätösehdotus sai hallituksessa vastaehdotuksen.

Ahti Majava (Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislista) esitti, että kaupunginjohtajaksi valitaan Pekka Iivari ja varalle Seppo Selkälä. Paula Alatalo (ps.) ja Matti Torvinen (kok.) kannattivat Ahti Majavan esitystä.

Majavan esityksestä äänestettiin. Selkälän kannalla olivat Markku Harju (sd.), Kirsti Ojala (vas.), Juhani Tapio (kesk.) ja Teija Kerkelä (kesk.).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Majavan ehdotusta Iivarin valitsemisesta kannattivat Majavan lisäksi Alatalo ja Torvinen.

Kaupunginjohtajan päätösehdotus tuli kaupunginhallituksen päätökseksi äänin 4-3.

Hakijoita kaikkiaan 22

Kaupunginjohtajan valintaryhmä haastatteli toukokuun lopussa neljä kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa, jotka oli todettu eri tavoin halutun profiilin mukaisiksi. Heistä Pekka Iivari, Seppo Selkälä ja Päivi Vauhkonen valittiin soveltuvuusarvioon. Laura Laksoa Pelkosenniemeltä ei valittu jatkoon.

Kaikkiaan kahdella hakukierroksella hakijoita tuli 22. Hakijoista ja suostumuksensa antaneista henkilöistä viran kelpoisuusehdot täytti kuusi henkilöä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä