Paikallisuutiset

Keväthangille tyylillä! – Tiedätkö, minä vuonna nämä hiihtäjät mahtoivat kulkea postibussilla Kemijärveltä Puljuun?

Hiihtäjät ja postibussi lähdössä Kemijärveltä Sodankylän ja Kittilän kautta Puljuun. Kuvan on ottanut B. Möller ja se kuuluu Museoviraston Matkailun edistämiskeskuksen kokoelmaan. Kuvausaika ei tiedossa, mutta se voisi olla 1960- ja 1970-lukujen vaihteesta. Kuva: B. Möller

Keväthanget ovat olleet parhaimmillaan huhtikuun ajan. Moni on suunnannut pilkille, hiihtoladulle tai tunturiin.

Entisaikaan matka taittui pohjoisen tuntureille esimerkiksi postibussilla. Museoviraston Matkailun edistämiskeskuksen kokoelmasta löytyy hieno otos kahdesta hiihtäjästä, jotka poseeraavat Kemijärvi–Pulju-linjan linja-auton edessä.

Kuvan on ottanut B. Möller, mutta Museovirastolla ei ole tiedossa sen tarkkaa kuvausajankohtaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleisradion jakoi kuvan taannoin Facebookissa Äkkilähtöjä menneisyyteen -sivullaan.

Kuvan kommentteihin tuli useampi arvio ja tietoakin kuvan ajankohdasta. Auton arveltiin olevan Kemijärven varikon kalustoa ja linja-auton kuljettajaksi arvioitiin Olavi Konsteniusta.

Linja on todennäköisesti pysähtynyt Sirkan kylässä matkalla Kittilän Puljun kylään. Levin matkailu oli jo käynnistynyt, mutta vielä vähäistä verrattuna nykyiseen matkailukeskukseen. Olisivatko kuvan matkaajat suunnanneet sinne? Vai liekö jääneet kyydistä jo Pelkosenniemellä Pyhätunturiin suunnatakseen?

Onko sinulla mahdollisesti lisätietoa kuvasta?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kerro se lähettämällä sähköpostia Koti-Lapin toimitukselle osoitteeseen toimitus.kotilappi@slpmedia.fi tai Uutisvinkki-sivulta.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä