Nämä tarvikkeet tarvitset autoon talvella

Talvi pääsee usein yllättämään autoilijat. Kun hankit autoosi nämä tarvikkeet, selviät talven yllätyksistä helpommin!

Varustaudu yllättävään lumisateeseen

Suomen talvi voi yllättää autoilijat: lunta saattaa sataa yhden illan aikana valtava määrä. Jotta saat auton kaivettua lumen alta ja raivattua kinokset pihatieltä, tarvitset lumilapion.

Kaikista kätevin lumilapio autoon on varresta tukeva. Lapio-osa saa olla melko kapea, jotta pystyt lapioimaan lumet tarvittaessa myös auton alta ja jotta lumilapio mahtuu takakonttiin.

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyvät hyvät lumilapiot autoon Fiskars- ja Patrol-merkeiltä. Autoon sopii myös teleskooppivarrella varustettu kapeahko lumilapio, joita löytyy edellä mainittujen merkkien lisäksi Prosperplastilta.

Näillä välineillä puhdistat auton talvella

Lumilapion lisäksi autoon tarvitaan välineet ikkunoiden, ovien ja katon puhdistamiseen. Jääraappa on tarpeellinen jään poistamiseen ikkunoista. Lumiharjan avulla harjaat lumen pois auton päältä. Useimmissa lumiharjoissa on mukana myös jääraappa, mutta tarvittaessa voit hankkia sellaisen myös erikseen.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit hankkia muun muassa Carpoint-lisätarvikkeet autoiluun. Valikoimasta löytyy esimerkiksi teleskooppivarrella varustettu lumiharja, jossa on mukana myös jääraappa.

Esine, jonka tarpeellisuutta ei aina tule muistaneeksi

Taskulamppu on pieni esine, jonka tarpeen tajuaa yleensä vasta sitten, kun tilanne on jo päällä. Taskulamppu kannattaa hankkia varuiksi auton hansikaslokeroon. Siitä on apua esimerkiksi silloin, kun auton sisävalaistus ei jostain syystä toimikaan tai kun joudut korjaamaan autoa tien päällä hämärässä.

Taskulamppuja saa myös ladattavina, jolloin patterien loppumisesta ei tarvitse huolehtia. Säilytä myös taskulampun laturia autossa, jotta saat taskulampun ladattua heti käytön jälkeen.

Huolehdi näkyvyydestä pimeällä

Suomen pimeässä talvessa on erityisen tärkeää näkyä muille tiellä liikkujille. Heijastinliivi on oivallinen varuste tilanteissa, joissa auto täytyy pysäyttää tien reunaan ja joudut poistumaan autosta ulos. Heijastinliivejä kannattaa hankkia autoon varalta kaikille perheenjäsenille.

Varoituskolmio on pakollinen varuste kaikissa autoissa. Tarkista, että se on ehjä ja että se on helposti saatavilla tarvittaessa. Varoituskolmion lisäksi hyviä turvatarvikkeita ovat turvavyöleikkuri ja ikkunavasara, joita kannattaa säilyttää hansikaslokerossa.

Tästä välineestä voi olla apua muulloinkin kuin hätätilanteissa

Ensiapulaukku on äärimmäisen tärkeä ja lisäksi pakollinen varuste autossa useissa Euroopan maissa. Ensiapulaukusta tulisi löytyä tarvikkeet haavanhoitoon ja -sitomiseen, kolmioliina ja elvytyssuoja. Monissa ensiapupakkauksissa saattaa olla myös kertakäyttöinen avaruushuopa tai lämpöpeite.

Lämpöpeite on erittäin tärkeä ensiaputilanteissa, joissa potilas pitää suojata kylmältä apua odottaessa. Lämpöpeitettä voi kuitenkin hyödyntää myös silloin, jos esimerkiksi auton lämmitys ei yhtäkkiä toimikaan tai jollakin matkustajista ei ole riittävästi vaatetusta.

Jos auton ensiapulaukusta ei löydy lämpöpeittoa, hanki sellainen erikseen. Hopeafoliosta valmistettu lämpöpeitto vie vain vähän tilaa ja on edullinen varuste hätätilanteita varten. Voit tilata lämpöpeiton Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Nämä tarvikkeet autosta tulisi löytyä vuodenajasta riippumatta

Tarvikkeet, jotka kannattaa olla autossa vuodenajasta riippumatta, ovat tärkeät paperit, joihin lukeutuvat katsastustodistus ja auton ohjekirja. Niiden lisäksi autossa kannattaa säilyttää autokorjaamon tai huoltopalvelun yhteystiedot. Talvea varten hinauspalvelun yhteystiedot kannattaa myös lisätä yhteystietoluetteloon. Jos olet lomamatkalla, ota autoon mukaan myös majoituspaikan tai hotellin yhteystiedot.

Autossa kannattaa säilyttää myös puhelimen laturia ja varavirtalähdettä. Nämä voivat olla elintärkeitä, mikäli auto jää jumiin lumeen syrjäisessä paikassa ja puhelimen virta on vähissä.

Tässä artikkelissa mainittujen tarvikkeiden lisäksi tulee myös huolehtia esimerkiksi lasinpesunestesäiliön täyttämisestä. Auton takakontista olisi hyvä löytyä korjaustarvikkeet yleisimpiin pikkuvikoihin ja vaikkapa pieni pullo lasinpesunestettä varmuuden vuoksi. Laadukkaat talvirenkaat sekä tarvikkeet autoiluun voit tilata kätevästi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.